Dobrowiecki Tadeusz Paweł

Születési dátum:
1952.01.25.
Születési hely:
Varsó
Végzettség, szakképesítés:
 • villamosmérnök - BME - 1975.
 • Tudományos fokozat:
  MTA doktora - 2018.

  1981 óta, folyamatosan munkatársa a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszékének, docensi beosztásban. Több mint 20 éve szervezi a Mesterséges Intelligencia oktatását és kutatását (projektek, hallgatói és doktori munkák).

  Vezetésével készül el a Mesterséges Intelligencia vezető angol irodalmának magyar nyelvre való fordítása és publikus internetes megjelenítése. Több Mesterséges Intelligencia témájú (magyar, angol nyelven, BSc, MSc, PhD) tárgy oktatója a BME-n, a Sellye János Egyetemi Központban (Rév-Komárom) és a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen. A Széchenyi Professzori Ösztöndíj (1997-2000) és a Széchenyi István Ösztöndíj (2002-2005) birtokosa.

  Tagja az IEEE Instrumentation and Measurement Society-nek, IEEE Fellow Member, az IEEE Hungary Section alapító tagja. Az IEEE Transactions on Instrumentation and Measurement folyóiratnak több éve segédszerkesztője. Több éven keresztül magyar képviselője IMEKO TC7 Techn. Committee on Measurement Theory és IFAC TC No. 4.5. Human Machine Systems bizottságoknak, illetve elnöke az IEEE HS Instrumentation and Measurement Society & Engineering in Medicine and Biology Society Joint Chapter-nek.

  2012 óta az NJSzT Mesterséges Intelligencia Szakosztály vezetőségi tagja. Kb. 28 nemzetközi konferencia (IEEE, IFAC, IEA/AIE) programbizottságának tagja.

  Több évig vendégkutató Vrije Universiteit Brussel egyetemen. Több mint 20 hazai és nemzetközi pályázat közreműködője és vezetője (OTKA, Kormányközi, TAMOP, IKTA, TEMPUS, COPERNICUS, ARETEMIS). Rendszeres résztvevője tudományos minősítési bizottságokban Magyarországon és külföldön. Több, mint 130 tudományos közlemény társszerzője.

  Munkásságáért 2014-ben az NJSZT Kalmár-díjban részesítette.


  Létrehozva: 2018.03.14. 11:21
  Utolsó módosítás: 2024.03.05. 22:10