Csorba Kristóf

Születési dátum:
1980.08.31.
Születési hely:
Miskolc
Végzettség, szakképesítés:
 • mérnökinformatikus - BME - 2005.
 • Tudományos fokozat:
  PhD - 2010 - BME

  A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Villamosmérnöki és Informatikai Kar (VIK) Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék (AUT) docense. A diploma és a PhD fokozat megszerzése után maradt az egyetemen, ahol folytatta már megkezdett kutatási, oktatási és ipari szoftverfejlesztési projektekben folytatott munkáit.

  Elsősorban szoftverfejlesztéssel, szoftvertervezéssel kapcsolatos tantárgyakat oktat villamosmérnököknek és informatikusoknak, ahol nagy hangsúlyt fektet a közvetlen, ipari projektekben gyűjtött tapasztalatok átadására.

  Kutatási munkája során interdiszciplináris területekre fókuszál, ahol az informatika eszköztárát (mesterséges intelligencia, szakterület-specifikus tudás integrálása szoftveres megoldásokba, mérések és kiértékelések nagyfokú automatizálása) kapcsolja össze távolabbi szakterületek kutatásaival. azok támogatására. Eddigi ilyen távolabbi területek a geológia, a régészet, az orvosi képfeldolgozás, a gyógyszergyártás, valamint az építőanyag technológia voltak.
  A kutatási munkát összekapcsolja az oktatással is, hogy hallgatóinak minél konkrétabb tapasztalatokat tudjon átadni. Ennek keretében már több mint 130 szakdolgozat és diplomaterv készült el a témavezetésével.

  2019 óta állandó delegált tagja, majd 2021-től alelnökként tagja az NJSZT elnökségének, ahol célja a szervezet és az egyetemisták közötti kapcsolat erősítése.

  És ami még fontos
  • Hobbik: rajzolás, kertészkedés és ehhez kapcsolódó barkácsolás.

  Létrehozva: 2022.01.11. 19:38
  Utolsó módosítás: 2022.01.11. 19:38