Csetverikov Dmitrij

Születési dátum:
1952.11.07.
Születési hely:
Leningrád
Végzettség, szakképesítés:
 • fizikus - Moszkvai Lomonoszov Egyetem - 1976.
 • Tudományos fokozat:
  MTA doktora - 2004 - Informatika tudományszak

  Az ELTE Informatikai Kar Algoritmusok és Alkalmazásaik Tanszék docense, majd professzora. Az ELTE Doktori iskolájának törzstagja. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Informatikai Tudományok Habilitációs Bizottságának és Doktori Tanácsának tagja.

  Az MTA Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet (SZTAKI) Geometriai Modellezés és Számítógépes Látás Kutatólaboratórium tudományos munkatársa, főmunkatársa, vezetője, majd tudományos tanácsadója.

  1988-ban védte meg az MTA kandidátusi fokozatot számítógépes látás témában, majd 2004–ben az MTA doktora címet az Informatikai tudományszakon. Tagja az MTA Automatizálási és Számítástechnikai Tudományos Bizottságának.

  Oktatási, kutatási és kutatás-fejlesztési területe a számítógépes látás, a digitális képfeldolgozás és -elemzés, az alakfelismerés, valamint ezek alkalmazásai. 190-nél több publikációja jelent meg.

  1990-as megalakulásától kezdve az NJSZT Képfeldolgozók és Alakfelismerők Társasága (KÉPAF) szakosztályának elnöke; rendszeres szervezője a KÉPAF-konferenciáknak. Szorgalmazója volt a számítógépes látás, a számítógépes képfeldolgozás vagy ezek határterületein született kimagasló PhD munkák elismerésére szolgáló KÉPAF PhD Díj 2012-es létrehozásának.


  Létrehozva: 2019.07.25. 10:38
  Utolsó módosítás: 2024.05.02. 11:34