Bártfai Barnabás

Születési dátum:
1969.02.24.
Születési hely:
Dombóvár
Végzettség, szakképesítés:
 • informatikai üzemmérnök - Kandó Kálmán Villamosipari Műszaki Főiskola - 1992. (Termelésirányítási tagozat)

 • Középiskolába a székesfehérvári Ságvári Endre Szakközépiskolába járt, ahol a Videoton Számítástechnikai Kísérleti Üzemében szerzett szakmai gyakorlatot. Neve már 1986-ban ismert lett szakmai körökben, mivel már akkor írt cikkeket a Mikroszámítógép Magazin részére, amelynek később a diákrovatát is szerkesztette.

  1987-től a Számítástechnika Alkalmazási Vállalat (Számalk) szervizrészlegében, majd 1988-tól a Számalk Könyvkiadóban dolgozott. 1991-től 1999-ig a Magyar Posta Oktatási Központjában informatikát tanított. Középiskolában, főiskolán, különféle képzéseken és számos tanfolyamon is oktatott.

  2002-től a BBS-INFO Kiadó és Informatikai Kft. ügyvezetőjeként és az informatikai szakkönyvírás meghatározó szereplőjévé vált. Nevéhez köthető az első magyar szerzőtől származó hétköznapi embereknek szóló számítástechnika könyv, amely 1992-ben jelent meg „Hogyan kezdjem” címmel. Azóta kb. 80 könyve jelent meg, illetve számos könyvben szerkesztőként vagy lektorként működött közre. Könyvei a szakmai sikerlisták élén vannak, köszönhetően közérthető fogalmazásmódjuknak. A „Hogyan használjam” c. könyvét évekig tankönyvként is használták, a 2000-es évek elején pedig tízezrek készültek fel az ECDL vizsgákra a könyveiből. A „Sosem késő” című könyve az idősebb generációnak volt nagy támasz a modern eszközök elsajátítását illetően.

  Főként Excel, makroprogramozás, Windows, Office, Android, hálózatépítés stb. témakörökben publikál, rádióműsorokban ad tanácsokat, illetve az informatika egyéb területein végez szerkesztői feladatokat. Kiadója, a BBS-INFO Kiadó, nagyságrendileg félmillió példányban jelentetett meg könyveket, főként informatikai területen, ahol az egyik legjelentősebb kiadónak számít.

  2003-ban megkapta a Budai díjat a legjobb oktatóprogram kifejlesztéséért, amely 2001-ben Hundidac ezüst díjat is nyert. Regényeit Adam Brown néven is publikálja.

  És ami még fontos
  • Két gyermeke van.

  Létrehozva: 2020.02.17. 17:33
  Utolsó módosítás: 2020.02.17. 17:35