Bárdos Attila

Születési dátum:
1941.10.08.
Születési hely:
Budapest
Halálozási dátum:
2015.03.04.
Végzettség, szakképesítés:
 • matematika tanár és alkalmazott matematikus - JATE - 1965.

 • Matematika-ábrázoló matematika tanárként kezdte Szegeden egyetemi tanulmányait. Azonban a III. tanév elején feladva az ábrázoló szakot, felvette a Kalmár László által indított (számológépes) alkalmazott matematikus szakot.

  Első generációs számítástechnikusként a Számítástechnikai Oktató Központban (Számok), majd a későbbi a Számítástechnika Alkalmazási Vállalatnál (Számalk) dolgozott kutatóként, később oktatóként.

  Élete során sok országba eljutott Amerikától Kínáig, Németországtól Szíriáig. Felsőoktatási intézményekben oktatott, előadásokat tartott. Ebben az időszakban több matematikai és programozási tankönyvet, szakkönyvet, számos szakcikket, igen sok tanulmányt írt.

  Az 1990-es években a Magyar Távirati Irodánál (MTI) is dolgozott, ahol hír-információs adatbázisokkal foglalkozott.

  Későbbi éveiben az Oktatási és Kulturális Minisztérium szakértőjeként az informatikai rendszerek ellenőrzésével foglalkozott. Munkájából adódóan számos hazai egyetemen, főiskolán tett látogatást.

  Az minisztériumi évek után az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.-nél dolgozott élete végéig. Belső ellenőrként, az igazgató közvetlen irányításával végezte munkáját.

  És ami még fontos
  • 3 lánya és 8 unokája van.
  • 60 éves korában kezdett verseket írni. A bajai Súgó Kör, valamint a Józsefvárosi Irodalmi Kör tagja.
  • A „Nekünk Nyolc” című negyedéves, VIII. kerületi irodalmi lap egyik szerkesztője.
  • 2009-ben, „Öregszik a délután” címmel megjelent első kötetében gyerekkori emlékeinek helyszíne, Baja város előtt tiszteleg. 3 verseskötetén kívül számos irodalmi kiadványban, folyóiratban, az 1000 magyar haiku című könyvben jelentek meg versei.
  • “Igaz szeretettel ajánlom édesapám, Bárdos Attila költő és matematikus 2017. áprilisában megjelent posztumusz verseskötetét mindazoknak, akiket érdekelnek a miértek és a mindennapi élet történésein túli világ üzenetei, nem félnek az élet értelméről gondolkodni és a halálról beszélni, akik kíváncsiak egy világlátott és »a világok között látott«, nagy tudású, bölcs ember gondolataira, üzeneteire, aki már 3 éve fizikailag nincs közöttünk, s azoknak, akik szeretnének kicsit többet megérteni ebben a Tétova korban. »A könyvet olvasva szem nem marad szárazon és a versek a szívekig hatolnak!»- mondták a könyvről. Hálás köszönet érte Kaiser Lászlónak és a Hungarovox Kiadónál: Bárdos Yvette-nek.”

  Létrehozva: 2018.07.04. 11:39
  Utolsó módosítás: 2024.03.03. 20:58