Angster Erzsébet

Születési dátum:
1953.03.15.
Születési hely:
Pécs
Végzettség, szakképesítés:
 • alkalmazott matematikus - ELTE - 1976.
 • Tudományos fokozat:
  PhD - 2007 - ELTE - Informatika tudományszak

  A programozás és szoftverfejlesztés különböző tárgyait oktatta 30 éven át először a Nemzetközi Számítástechnikai Oktató Központban (Számok), később a Számítástechnikai Alkalmazási Vállalatnál (Számalk), illetve a Gábor Dénes Főiskolán (GDF). 1995 és 2007 között a GDF-en tanszékvezető főiskolai docens a Programozási, majd a Szoftvertechnológia tanszéken. Számos tantárgy kidolgozója és vezetője. A főiskola budapesti és vidéki központjaiban több mint 50 oktatót irányított, részükre rendszeresen szakmai továbbképzéseket, workshopokat tartott. A GDF által több éven át szervezett, országos „Abakusz” szoftverfejlesztő és tehetségkutató verseny szakmai vezetője volt.

  Az objektumorientált tervezés és programozás egyik hazai úttörője.
  Főbb szakterületei: programozás, programtervezési módszerek, objektumorientált tervezés és programozás, üzleti modellezés, UML (Unified Modeling Language), szoftvertervezés és -dokumentálás, szoftverminták, modell-alapú szoftverfejlesztés, használati-eset készítés, BRMS (Business Rule Management System).

  Rendszeresen előadott hazai és külföldi konferenciákon. Távoktatási szakértőként tagja volt a Magyar Akkreditációs Bizottságnak. Mintegy 10 könyve jelent meg, melyek közül többet tankönyvként használt számos közép- és felsőfokú oktatási intézmény (pl. Programozás Tankönyv – Strukturált tervezés, Turbo Pascal I. és II. kötet; Objektumorientált tervezés és programozás, JAVA I. és II. kötet). Ezen kívül több főiskolai jegyzete is megjelent nyomtatott és/vagy elektronikus formában.

  2008 és 2016 között elsősorban a T-Logic Kft. szoftverfejlesztő cég szoftver elemző-tervezőjeként működött. Itt részt vett a cég által fejlesztett üzleti szabálykezelő rendszer fejlesztésében, tananyagokat fejlesztett és oktatott. Megalapította és évekig vezette az NJSZT „Üzleti szabályok informatikai kezelése” szakmai csoportját.

  Kitüntetései: Tarján Díj (NJSZT, 1997); Az év informatikai oktatója (Magyar Vezető Informatikusok Szövetsége, VISZ, 2003); Gábor Dénes nívódíj (GDF, 1999).

  És ami még fontos
  • 2 gyermeke és 1 unokája van (2019-es közlés).
  • Hobbik: hegedülés (az Óbudai kamarazenekar oszlopos tagja), tollaslabda, pingpong, bicikli.
  • Saját tapasztalatból tudja: ha az ember rosszul használja a testét (például évtizedekig rosszul ül a számítógép előtt), akkor az tönkremegy – s akkor tönkremehet a lélek is, a szakma is. Az Alexander-technika segítségével az ember megtanulhatja önmaga tudatos és helyes használatát. Most minden vágya, hogy Alexander tanárként ezt a tudást átadja azoknak, akik pillanatnyilag – szakmai lendületükben – a legjobb úton haladnak a sorozatos gerincsérvek és a pszichofizikai rendszerük felborulása felé.

  Létrehozva: 2019.02.15. 16:20
  Utolsó módosítás: 2024.03.02. 21:38