SOFTWARE’88

SOFTWARE’88 kiállítás és vásár. E rendezvényt hasonló rendezvények előzték meg 1983-ban ill. 1985-ben is. A kiállított szoftvereket egy zsűri díjazta, az utolsó két rendezvényen. A kiállítás fő célja a termékként ajánlható szoftverek promóciója. A katalógus sajnálattal említi meg, hogy “a piacot még ma is az egyedi megrendelésre készülő szoftverfejlesztések uralják. Az a jellemző, hogy egy-egy terméket csupán 1 – 2 helyen sikerül eladni. A felhasználó programok tekintetében is csak mintegy 30%-ot képvisel azoknak az aránya, amelyeket többször értesítettek.”

Az ipar fejlődésének egyik kulcskérdését jelentő CAD/CAM /számítógéppel segített tervezés és gyártás /rendszerek —fontosságukra való tekintettel — a kiállítással egyidőben, Magyarországon először, egy külön kamarakiállítás és szeminárium kereté­ben kerültek bemutatásra.

A kiállított termékeket díjazták.

Első fődíj: GRATIS grafikus adatbázis kezelő.

Második fődíj: COLOMP szarvasmarha tenyésztési rendszer.

Harmadik fődíj: ELTGUARD szoftver másolást védő program.

A kiállításról beszámolót készített M.T. a Világgazdaság 1987. november 17-i számában, ill. gulyás a Magyar ifjúság december 4-i számában.

Időpont:
1987.11.10-11.13

Rendező szervek:

Helyszín:
Budapest/Duna Intercontinentál

Kiadvány adatai:

Katalógus készült.

 

Előadások száma:
Kiállítók száma 70

Egyéb megjegyzés:

A magyar szoftver piac belterjességéből, kicsiny voltából fakadó anomáliákat tett szóvá a Figyelő 1988 január 7-i száma. Például megjegyzi:

„… kissé belterjesnek érzem, a SOFTWARE-kiállítások pályamunkáinak minősitését. Mert — kérdem én — hol mondható etikusnak, hogy a Mérleg ne­vű programot olyasvalaki értékeli, aki egy konkurens program forgalmazásában érdekelt?”


Létrehozva: 2017.10.27. 23:48
Utolsó módosítás: 2022.03.18. 18:04