MENTA 2019

26. MENTA Konferencia

Az idei MENTA konferencián megszelídítjük az aktuális szervezeti kihívásokat. A két nap során megmutattuk a digitális világot mozgató globális folyamatokat, a szervezeteket közvetlen közelségből érintő makro tényezőket, és a nagy átívelő folyamatok egyéni szintre való lecsapódását sem hagytuk ki. Digitalizációs versenypálya – mindig lépéselőnyben Idén a digitalizációs versenypályát meghatározó három fontos kihívás került terítékre:

Adat Az adat átjárja a szervezet minden alkotórészét, valós időben reagáló szövetként működik. Az adat messiás is lehet, de csak ha igazán jól használjuk. Hogyan támogatja a szervezet működését az adat, hogyan hasznosíthatja a szervezet az adatot? Hová tart ma az adatpiac? Igazsággépezet-e a MI, vagy veszélyes fegyver?

Pénz Azonnali fizetés, kriptovaluták, bankfiók nélküli bankolás – a pénzügyi infrastruktúra átalakulása fokozódó izgalmakat és sűrűsödő dilemmákat okoz. Hogyan formálja a jövőt a fintech, miként fog reagálni a banki architektúra, ki lesz a nyertes és a felhasználók bizalmának letéteményese?

Hatalom A diszruptív üzleti modellek és technológiák már rég beszivárogtak a status quo apró repedéseibe, és folyamatos nyomással módosítják a digitális erővonalakat. Merre húzódnak ma ezek az vonalak, mit hoznak a tech-óriások és a nemzeti stratégiák? Milyen hatalommal jár együtt és milyen hatással lesz ránk a technológia fejlődése? Megbízhatunk-e abban, amit még nem is nagyon ismerünk? Szeptember 18-19-én megmutattuk, miként kerülhetsz lépéselőnybe. Három égető kihívás és perspektíva – sorvezetők és új utakat megnyitó kapcsolati háló: mindezt hazavihették a 26. MENTA résztvevői.

A Konferencia programja itt látható.

Kísérőesemény: MI Workshop – Take the driver seat

2019. szeptember 18. 14:00 – 15:30: Szertics Gergely (MI Koalíció szakmai vezető) A workshop különleges, interaktív formában lehetőséget biztosított Magyarország készülő mesterséges intelligencia stratégiájának irányainak, lehetőségeinek megbeszélésére. A workshop során meghatározott irányokat, eredményeket, következtetéseket a MIK szerette volna felhasználni Magyarország Mesterséges Intelligencia stratégiájának kidolgozásához. Az exkluzív, 1,5 órás program keretében a résztvevők áttekintést kaptak arról, hogy hol tart a hazai MI stratégia kidolgozása, hogy milyen szempontokat kell figyelembe vennie egy országnak ahhoz, hogy élhessen az MI által teremtett lehetőségekkel.

Sorozat:
MENTA

Időpont:
2021.09.18-09.19

Rendező szervek:

Helyszín:
Sárvár/Spirit Hotel

Főszereplők:
  • Porkoláb Imre ezredes , Orbán Krisztián, az Oriens alapítója, Vicsek András, a Maven7 hálózatkutató Zrt. társalapítója, Novák Péter, a Dentsu Aegis Network Hungary ügynökségi csoport ügyvezetője - Kiemelt előadók

Előadások száma:
több mint 40

Egyéb megjegyzés:

Összefoglaló videó.

Értékelés.


Létrehozva: 2020.01.12. 21:39
Utolsó módosítás: 2024.03.27. 18:43