ITEXEC 2021

ITEXEC 2021 konferencia. Vissza egy másik jövőbe.

Bebizonyosodott, hogy a jövőt is le lehet váltani. A világot új irányba terelte el a pandémia, egy olyan jövő felé vezető útra, amelyen senki sem tervezett járni. Egyelőre pusztán annyit tudunk a mi új jövőnkről, hogy biztosan más lesz, mint amilyennek a pandémia előtti időkben képzeltük. Aligha van még egy olyan területe a technológiának, amely annyira közeli kapcsolatban állna a következő időkkel, mint az informatika, amely lényegéből fakadóan sokféle jövő lehetőségét hordozza magában. Közvetlenül nem az informatika művelői felelősek azért, hogy végül melyik jövőben lesz részünk, viszont nem tagadhatják, hogy részük van és lesz minden jövőben. A vállalati, intézményi informatikai szervezetek irányítói, a CIO-k, CISO-k, a CDO-k, az üzemeltetés, a fejlesztés vezetői és a többi informatikai felső vezetők kihívásokban és többnyire sikerekben gazdag időkön vannak túl. Eljött az ideje annak, hogy eddig leszegett fejüket felemeljék, és tekintetüket a távoli horizontra függesszék. Eljött az ideje annak, hogy a jövőt firtató kérdéseket tegyenek fel maguknak és állandó partnereiknek, az informatikai szállítóknak: Addig nyújtózkodjunk-e, ameddig a felhőtakaró ér, vagy inkább becsüljük meg, amink van a magunk infrastruktúrájában? Ki képes tényleg megvédeni a digitális vagyonunkat? Mennyire vannak biztonságban a dolgaink ott, ahova nincs bejárásunk? Mikor lesz az, hogy ha megtámadnak, elláthatjuk a baját a támadóknak? Hol vannak a digitalizáció határai, ha egyáltalán vannak? Eleje biztosan van, de vajon van-e vége a digitalizációnak, vagy valami olyasmiről van itt szó, ami örök lényege a mi jövőnknek? Mikor csináljuk jól, és mikor tévedünk, amikor digitalizálunk?

A konferenciát a vállalati, intézményi informatikai szervezetek irányítói, a CIO-k, CISO-k, a digitalizáció, az adatvagyongazdálkodás, az üzemeltetés, a fejlesztés, az innováció vezetői és a többi informatikai felső vezetők számára rendezték, akik a meghívással élve és regisztrálva térítésmentesen vehettek részt a rendezvényen. A szállítói oldalról csak azon cégek képviselői lehettek jelen a rendezvényen, amelyek szponzorálták a konferenciát.

PROGRAM:

10:10-11:35 Irányjelző A jövő azoké, akik megérik. Nehéz időkben napról napra élünk, de jó, ha tekintetünk a távoli horizontot fürkészi.

11:35-11:50 DIGITALIZÁCIÓS BLOKK – avagy mik a CDO-k legnagyobb kihívása? 11:50-13:30 Nincs visszaút A digitalizáció nem opció, hanem kötött pálya. Olyasmi, amire szabad felkészülni, de amit elrontani akár végzetes lehet.

13:30-14:30 IT-BIZTONSÁGI BLOKK – avagy mi okoz a legtöbb fejfájást a CISO-knak 14:30-16:00 A tűzfalak leomlanak A rosszfiúk nincsenek tekintettel azokra az erőfeszítéseinkre, amelyeket erődítményeink kiépítésére áldoztunk. Jönnek, látnak és megtörnek.

16:00-16:15 DIGITÁLIS TRANSZFORMÁCIÓS BLOKK – avagy milyen feladatokat kell megoldania egy CTO-nak, fejlesztési, üzemeltetési vagy beszerzési vezetőnek? 16:15-17:45 Egy másik jövő Nem úgy lesz az, mint volt régen. Nekünk az a dolgunk, hogy megértsük, mi történik, és hogy miért lesz holnap minden egészen más.

2. nap  09:00-09:05 HUMÁN BLOKK – avagy milyen HR-es problémái vannak az Itexeceknek? 09:05-11:05 A jó mindent visz A digitalális átalakulás sikere rajtunk múlik. A technológia csak az alap, a többi az emberi fejekben és szívekben dől el. A jó ázsiója megnő.

11:05-11:20 INNOVÁCIÓS BLOKK – avagy mik a legfőbb feladatai a CDO-knak, az adatvagyon legfőbb őreinek és az innováció irányítóinak? 11:20-12:50 Reziliencia Hidegvér, elszántság, felkészültség – mindez is kevés lehet, ha profik esnek nekünk. Állni kell az ütéseket, s ha úgy alakul, a padlóról felállni kötelező.

Időpont:
2021.05.27-05.28

Rendező szervek:

Helyszín:
Zalakaros/Park Inn_Radisson

Főszereplők:
  • Ambrus Zsolt (Oriana), Balogh Balázs (Gloster), Charaf Hassan (BME-VIK), Czondi Attila (HRP Europe), Csinos Tamás (Clico), Damak Ferenc (HRP Europe), Fekete Csaba (Szegedi Egyetem), Fodor Andrea (Projektcoach), Fritsch Róbert (Fővárosi Vízművek), Füzi Csaba (Diákhitel), Gazdag Ferenc (VISZ), Hirsch Gábor (Thales Group), Hoffmann Bence (ShiwaForce), Horváth Tamás (Brightdea), Jendrolovics Máté (Gránit Bank), Kállay Kristóf (Infotér), Laczkó Gábor (Aspectis), Leveli András (LSK), Lovas István (Schönherz Iskolaszövetkezet), Miterliné Kovács Edit (NEXON), Nagyné Agárdi Györgyi (Allianz), Néz Péter (MOL Csoport), Paksi Attila (Thales Group), Pflanzner Sándor (ADAPTO), Pintér András (Palo Alto Networks), Popovicsné Koncsos Brigitta (E.On), Schneck Zsolt (Schield), Sebestyén Péter (Fujitsu), Simon Anita (TOPdesk), Szabados Gábor (NNG), Tresch András (Quattrosoft), Urzica Olivér (Prianto), Ványa László (Flowmon), Vetési Iván (NISZ), Vidra András (MÁV), Zala Mihály (EY Magyarország) - Előadók


Létrehozva: 2021.05.27. 17:34
Utolsó módosítás: 2024.02.14. 15:48