HLUG’81

HLUG – hazai PDP felhasználók első Szimpóziuma. A DECUS külföldi előadói tartottak előadásokat. Utána hazai tapasztalatcsere következett. Az előadások kivonatait a résztvevők az előadások előtt kézhez kapták. A rendezvényről Lukács József írt összefoglalót a Számítástechnika márciusi számában.

Sorozat:
HLUG

Időpont:
1981.01.27-01.27

Rendező szervek:

Helyszín:
Budapest/BME R ép.

Főszereplők:
  • Otto Titze (DECUS, München), Malcolm Norris (DECUS, Nagy-Britannia), Thomas Siebold (DECUS München), Wolfgang Barrosch (DECUS Bécs) - külföldi előadók
  • Szentgáli Ádám és Ádámné, Bruck Péter, Hanák Péter, Horváth Ádám, Lőrincze Géza, Molnár Péter - hazai szervezők

Résztvevők száma:
135

Egyéb megjegyzés:

1978-ban a NJSZT keretei között megalakult az „ESZR-en kívüli számítógép Felhasználók Klubja”, egy-egy nagyobb példányszámban beszerzett/használt gép felhasználóinak tömörítésére. Első lépésben két szekciója alakult meg, a DATASAAB Szekció és a Mini Számítógépes Szekció. Az utóbbi két csoportban kezdte meg munkáját. A TPA felhasználók csoportjában, és a PDP-11 felhasználók csoportjában. Ez utóbbiban mintegy 100 tag tömörült, akik mintegy 30 PDP konfiguráción osztoztak. A PDP-11 felhasználók csoportjának mintegy 30%-a (többen már 1968 óta) tagja volt a DECUS-nak, s részt vett a DECUS nemzetközi rendezvényein, ill. kapcsolatot tartottak vele. A DECUS európai szervezete (DECUS Europe) 1979 májusában elismerte a magyar csoport létrejöttét, és besorolta Ausztriával, NDK-val és NSZK-val együtt a DECUS München-hez. A PDP Felhasználók Klubját (HLUG – Hungarian Local User Group), Hanák Péter vezette.


Létrehozva: 2017.10.20. 19:13
Utolsó módosítás: 2020.02.12. 16:19