Gita konferencia 2022

XVII. Gita Műszaki Térinformatikai konferencia.

A gita Műszaki Térinformatika Egyesület 30 éves története során a térinformatika és adatkezelés technológiája sokat változott, a modernizáció, digitalizáció, a klímavédelmi szempontok erősödése, az energia árak változása mind mind közvetlen hatással van iparágunkra. A 2021-es évben, sajnos a korábbi évhez hasonlóan a világot sújtó járvány határozta meg a mindennapjainkat, emellett az energia és közműszektort érő kihívások, a fenntartható és környezetbarát technológiák iránti fokozódó társadalmi igény, az egyszerre jelentkező decentralizációs és centralizációs irányok is folyamatosan átírják a terveinket. Változó világunkban, tudásunk naprakészen tartása, az informális kapcsolatok jelentősége megnő, ezért konferenciánk megtartásával lehetőség kívánunk biztosítani kollégáinknak, partnereinknek a megújulásra.

Konferenciánk tervezett témái:

• BIM és térinformatika,

• digitális képfeldolgozás,

• mesterséges intelligencia alkalmazások,

• üzleti-, bigdata elemzések,

• elektronikus, automatizált ügyfélszolgálati megoldások,

• államigazgatási adatszolgáltatási rendszer fejlesztési, egyszerűsítési kihívások,

• és korszerű technológiai megoldások alkalmazása a közműszolgáltatóknál, önkormányzatoknál és az államigazgatásban.

Workshop:

Június 9-10-én Esztergomban a digitális képfeldolgozással foglalkoztak. Az alapvető képfeldolgozási műveletek mellett kitekintettek a mesterséges intelligencia által nyújtotta lehetőségek irányába is. Valamennyi felvetett feladat mellé szabad programkönyvtárak alkalmazásával (pl. OpenCV, Scikit-learn) Python mintapéldákat is bemutattak.

 

Sorozat:
Gita

Időpont:
2022.06.09-06.10

Rendező szervek:
  • gita Műszaki Térinformatikai Egyesület

Helyszín:
Esztergom/Szent Adalbert Művelődési Központ

Főszereplők:
  • Csemez Gábor, Prajczer Tamás GeoX Kft. (500.000 helyszín a címeken túl); Baranyi Péter Arkance Systems HU Kft. (Infrastruktúra BIM 7D + twiGIS BIM4GIS = TÉR-INFORMATIKA 4.0); Dr. Siki Zoltán BME Építőmérnöki Kar (Digitális képfeldolgozás workshop); Dr. Tomor Tamás Envirosense Hungary Kft. (Digitális téradatokkal és térképekkel az önkormányzatok, közműszolgáltatók és államigazgatás szolgálatában); Elek István ELTE Informatikai Kar (Egy quatum-computing-safe titkosítási módszer); Érsek Akos GPSCOM Kft (Körszerű térinformatikai adatgyűjtő eszközök és technológiák); Gábor Pusztai Budapest Közút Zrt. (A Budapesti Térinformatikai Portál KAPU rendszerbe történő integrálása); Gruhala Péter Geometria Kft. (Térbeli információk hasznosulása a tudásmenedzsmentben); Hargitai Péter GeoAdat Kft (Villamos tartószerkezeten rögzített gyengeáramú hálózat felmérése és kiértékelése korszerű technológiai megoldások alkalmazásával); Pálinkás Márk Arkance Systems HU Kft. (Térinformatikával támogatott településtervezés AutoCAD Map3D-ben E-TÉR specifikusan); Prajczer Tamás GeoX Kft. (Hogyan támogatják a térbeli adatok a gépi tanulást) ? - Előadók

Kiadvány adatai:

A konferencia előadásai itt olvashatók.

Egyéb megjegyzés:

Galériánkban: Kulcspont párok keresése különböző nézőpontokból készült fényképeken. Ez egy szükséges közbenső lépése a pontfelhő képekből előállításának.


Létrehozva: 2022.09.23. 10:37
Utolsó módosítás: 2024.02.13. 20:11