Drón Konferencia 2019

II. Drón konferencia. Tekintettel az iparág és a felhasználói igények exponenciális növekedésére – ebben az évben a rendezvény kiemelt témája a drónok kereskedelmi célú felhasználása, illetve a drón felderítése. Így például reflektorfénybe kerülnek a drón taxik, de azok a startupok is, amelyek a drónok, vagy önvezető légi járművek piacán kívánnak tevékenykedni.

A pilóta nélküli légi járművek, a drónok felhasználása forradalmasítani fog számos Magyarország számára nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű iparágat. Az önvezető autók fejlesztése, az energiaszektor, a távközlés, a logisztika és a gyártás mind-mind olyan ágazatok, amelyekben a drónokon alapuló technológiák, alkalmazások és megoldások forradalmi változást hoznak, hozhatnak. Felismerve az iparág gyors változásait, a HungaroControl Zrt. 2018-ban megszervezte az első hazai drón szakmai konferenciát, amelyen bejelentésre került az UTM Innovation HUB megalapítása, valamint sor került a legfontosabb szakmai problémák megvitatására és a legégetőbb szabályozási kérdések azonosítására. A sikeres rendezvény hagyományteremtővé vált, ugyanis 2019-ben is megrendezésre került az immáron II. Drón Konferencia és Expo az Informatika a Társadalomért Egyesület közreműködésével.

Időpont:
2019.11.08-11.08

Rendező szervek:
  • HungaróControl

Helyszín:
Budapest/Várkert

Főszereplők:
  • Andreas Perotti, Director Marketing & Communications, FACC AGFelix Lee, Overseas Managing Director, EHang Holdin - plenáris előadók
  • Palkovics László - nyitó beszéd

Egyéb megjegyzés:

Program  itt látható.

A nyitó beszéd videója megtekinthető itt.


Létrehozva: 2020.01.10. 18:02
Utolsó módosítás: 2024.03.27. 11:04