CEOI 2020

Közép-Európai Informatikai Diákolimpia – 2020

A CEOI a régió legfontosabb informatikai tanulmányi versenye, amelyet 1994 óta rendeznek meg, jellemzően tizennégy közép-európai ország, és minden évben más-más, régión kívüli vendégország közreműködésével. Célja az, hogy fokozza a közép-európai diákok érdeklődését az informatikai és infokommunikációs technológiák iránt, és lehetőséget ad arra, hogy a diákok próbára tegyék problémamegoldó képességüket. Magyarország a diákolimpia egyik alapító tagja, és többször adott már otthont a CEOI-nak: 1995-ben Szegeden, 2001-ben Zalaegerszegen, 2005-ben Sárospatakon, 2012-ben pedig Tatán mérték össze tudásukat a régió országainak kimagasló versenyprogramozási ismeretekkel bíró középiskolásai.

Sorozat:
CEOI

Időpont:
2020.08.31-08.31

Rendező szervek:

Helyszín:
Nagykanizsa

Főszereplők:
  • Németh Ágnes, Zsakó László - Főszervezők
  • EZÜST: Tóth Gellért, Óbudai Árpád Gimnázium BRONZ: Szabó Kornél, Budapesti Fazekas Mihály Gimnázium BRONZ: Szente Péter, Batthyány Lajos Gimnázium, Nagykanizsa - A verseny magyar helyezettei

Egyéb megjegyzés:

A verseny hazai helyezettjeiről fényképet a galériában találhatunk.

Egy magyar ezüst- és két bronzérem született a CEOI-n Az Erdősné dr. Németh Ágnes NJSZT-alelnök és Zsakó László, a szervezőbizottság vezetője által irányított szervezőcsapat kiválóan levezényelte az év tehetséggondozási eseményét, a jelenléti és egyes országok képviselői számára online, hibrid CEOI-t. Az idei Közép-Európai Informatikai Diákolimpián tizenhárom ország ötvenöt, húsz évesnél fiatalabb diákja vett részt. A magyar diákok egy ezüst-, és két bronzérmet szereztek, míg aranyéremmel idén két lengyel, egy cseh és egy horvát versenyző térhetett haza. További, rengeteg fantasztikus kép a CEOI 2020 Facebook-oldalon!  A CEOI-szervezésről a CEPIS is beszámolt!


Létrehozva: 2020.09.02. 15:27
Utolsó módosítás: 2024.03.27. 09:58