Az NJSZT által adományozott díjak

 DÍJ  LEIRÁS
Neumann-díj

1976 óta a Társaság névadójának emlékét hordozó éremmel évente egyszer azok tevékenységét ismeri el a Társaság, akik a számítástechnikai kultúra kialakításában, a társadalom informatizálásában értek el jelentős eredményeket.

 neumann
Kalmár-díj

1979 óta azok kaphatnak, akik a számítástudományban, illetve számítástechnika alkalmazása területén értek el kimagasló eredményeket. A Társaság a díjat – Kalmár Lászlóról, a Szegedi Tudományegyetem professzoráról, a hazai kibernetikai tudományok megalapítójáról kapta a nevét.

 kalmár
Kemény János díj

35 éven aluli fiataloknak adományozható szakmai alkotó- és publikációs tevékenységük alapján. Kemény János a Darthmounth College (USA) professzoraként a BASIC nyelv egyik kifejlesztője és az időosztásos rendszerek egyik úttörője volt.

 kemény
Tarján-díj

1987 óta azoknak adományozza a Társaság, akik a számítástechnika oktatásában, népszerűsítésében mutattak kiemelkedő teljesítményt. Tarján Rezső a Társaság első elnöke volt, és az elektronika egyik vezető személyiségének számít.

 tarján
Neumann-plakett

Azoknak a jeles külföldi informatikusoknak adományozza a Társaság, akik munkájukkal hozzájárultak a magyar informatika fejlődéséhez, illetve annak külföldi elismeréséhez és megbecsüléséhez

 neumann képe
Kempelen Farkas díj

A gépi beszédfeldolgozás területén kiemelkedő szakmai teljesítmények elismerésére a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület, a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság és az Optikai, Akusztikai és Filmtechnikai Egyesület által alapított díj.

  Kempelen_portrait
Kovács Attila díj

A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT), az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) és az Informatika a Társadalomért Egyesület (Infotér)  évente közösen hirdeti meg az „Az év informatikai újságírója” díjat, amely az elhunyt kiváló újságíró, Kovács Attila nevét viseli.

 Kovács-Attila-díj
Életmű díj

Több évtizedes szakmai tevékenységének, kiváló eredményeinek és a Neumann János Számítógép-tudományi Társaságért (NJSZT) végzett munkájának elismeréseképpen a Társaság Életmű-díjat adományoz.

eletmu

 


Létrehozva:2018.05.28. 00:35

Utolsó módosítás: 2021.03.11. 16:03