Bolgár Bence Márton

NJSZT kitüntetés:
2018: Kemény János-díj - Laudáció

 

2012-ben a Semmelweis Egyetemen kapott általános orvosi diplomát. 2018-ban lett a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen az informatikatudományok doktora, summa cum laude minősítéssel.

A Semmelweis Egyetem orvostanhallgatójaként 2009-ben kapcsolódott be a BME Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék kutatásaiba. A számításintenzív statisztikai genetikai módszereket vizsgáló GENAGRID projekttel kapcsolatos eredményeivel 2011-ben első helyezést ért el az Országos Tudományos Diákköri Konferencián.

Jelenleg a tanszéken a Bioinformatika, a Mesterséges intelligencia és a Gépi tanulás tárgyak oktatásában vesz részt. Bolgár Bence Márton orvosi-gyógyszerészeti és matematikai-informatikai interdiszciplináris tudása tette lehetővé, hogy a kernel alapú fúziós módszereket – a világon elsőként – adaptálták a gyógyszer újra pozícionálás területére.

Bioinformatika és kemoinformatika területén végzett munkája és elért eredményei meghatározóak az adott tudományterületek hazai és nemzetközi fejlődése szempontjából.


Létrehozva: 2018.11.29. 21:38
Utolsó módosítás: 2018.11.30. 13:04