Bencsáth Boldizsár

NJSZT kitüntetés:
2015: Kalmár-díj - Laudáció

2000-ben végzett mérnökinformatikusként a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karán; PhD fokozatát 2009-ben szerezte meg. 2006-tól dolgozik a BME Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszékén, a CrySys Lab vezető munkatársa.

Kutatási szakterülete a számítógépek és számítógép-hálózatok biztonsága, a számítógépes vírusok detektálása és analízise. Több nemzetközi kutatási projektben vett részt. Harmincnál több szakcikket publikált hazai és nemzetközi folyóiratokban és konferenciakiadványokban. A Buttyán Levente és Bencsáth Boldizsár vezette CrySys Labnak sikerült több számítógépes támadást felfedeznie, számítógépes vírusokat azonosítania és hatástalanítania, így pl. a Duqu, a sKyWIper, a Miniduke és a TeamSpy néven ismertté vált, rosszindulatú vírusokat.

A hazai IT biztonsági szakmai közösség az ITBN 2015 CONF-EXPO Biztonsági Díjjal ismerte el eddigi tevékenységüket. Buttyán Levente és Bencsáth Boldizsár iskolateremtő tevékenységének köszönhetően számos BSc és MSc hallgató dolgozik a CrySys Labban, a CrySys Student Core elnevezésű „kiválósági klub” tagjaként.


Létrehozva: 2018.06.17. 09:29
Utolsó módosítás: 2018.09.15. 10:03