Ádám Árpád

NJSZT kitüntetés:
2012: Tarján-emlékérem - Laudáció

A tatai Eötvös József Gimnázium tanára, igazgató helyettese, közoktatási szakértő. Kiemelkedő szakmai munkájával, kreativitásával igazi tanári egyénisége a magyar számítástechnikai és természettudományos oktatásnak.

Egyetemi diplomáját a debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetem Természettudományi Karán szerezte, matematika-fizika szakon. 1977 óta tanít, kiváló szakmai felkészültségű, igényes pedagógus és iskola szervező, aki hallatlan munkabírással és kitartással fáradozik szaktárgyai és iskolája népszerűsítésén. Egyetemi tanulmányai befejezése óta előbb technika, majd számítástechnika szakos végzettséggel egészítette ki alapképzettségét.

Fiatal tanárként egyik kezdeményezője volt a középiskolások számára kiírt Öveges József emlékversenynek, hogy méltó módon megőrizzék a kivételes tanáregyéniség emlékét. Az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen több tanulója került az első tíz helyezett közé valamennyi szaktárgyában. Tanítványai eredményesen felvételiztek a legnépszerűbb egyetemekre, számos sikeres orvos, mérnök, fizikus, kutató és gyakorlati szakember egyaránt tőle kapott indíttatást későbbi pályájához. Szakmai munkájának és diákjai eredményének köszönhetően iskolája rendezhette meg 2012 nyarán a XIX. Közép-európai Informatikai Diákolimpiát (CEOI 2012). Ádám Árpád a verseny eszközparkjának biztosításáért, a szállás és étkezés megszervezéséért, a verseny lebonyolításáért és az iskolai feladatok koordinálásáért felelt.

Az NJSZT-nek 1983 óta tagja.

Lásd még:

Létrehozva: 2018.06.17. 09:29
Utolsó módosítás: 2018.09.20. 10:10