Emlékek az életemből …

Örömmel tájékoztatjuk olvasóinkat, hogy Emlékek az életemből… címen megjelent Talyigás Judit szakmai életrajza, mely írásaink között is helyt kapott.

Az informatikai közéletből közismert, sok helyen felbukkanó szerző színes életútjáról számol be, amely a mérnöki munkától kezdve a gyárigazgatáson keresztül egészen az informatika társadalmi hatásainak tanulmányozásáig terjed. Izgalmas és kalandos életútja egyben kitűnő alkalom arra, hogy bemutassa a magyar számítástechnika fejlődésének egyes stációit. Miután Judit híres közösségszervezői tehetségéről, nem csoda, hogy informatika történetünk számos alakja bukkan fel a sorok között. Életútját meredek váltások, izgalmas kihívások övezték.
Az események leírásán túlmenően a szerző, ezek érdekes részleteibe avat be bennünket, projektjeinek mozgató rugóiba, szociális hátterébe, pl. a Bakony Műveknél, a Magyar Postánál vagy a Távirati Irodánál.

A könyv érdekes olvasmány, s egyben fontos kézikönyve múltunknak, ajánljuk a magyar informatikatörténet után érdeklődő tagtársainknak.


Létrehozva:2021.01.13. 13:50

Utolsó módosítás: 2021.01.18. 08:04