Hivatkozási név: TEKIRÉ

TEKIRÉ Informatikai Kft.

Típus:
vállalat
Alapítás időpontja:
1994
Címe:
Tápiószecső, Gáborkút utca 44.
Alapítók:
 • Husza György
 • Tevékenység legfőbb céljai, területe

  Fő tevékenységi köre térinformatikai megoldások fejlesztése közműszolgáltatók, államigazgatási és katonai szervezetek részére, e területeken több projektben is fontos szerepet játszott.

  Felső vezetői
  • Husza György, igazgató
  Meghatározó egyéniségek, kulcsszemélyek
  n.a.
  Számítástechnikai fejlesztések/termékek/Projektek

  Intergraph forgalmazó.

  A Többnemzeti Térinformatikai Együttműködési Program (MGCP) keretében a Magyar Köztársaság Honvédelmi Minisztériuma kötelezettséget vállalt (2006) 27 db 1*1 fokos területet lefedő, nemzetközi békefenntartói küldetésekhez is felhasználható katonai térképi adatbázis elkészítésére. A program első lépését jelentő un. teszt cella előállítására és ellenőrzésére az HM Térképészeti Kht. közbeszerzési pályázatot írt ki. Az 1:50 000 méretarányú topográfiai térkép adatsűrűségének megfelelő térinformatikai adatgyűjtési munkát a Geodézia Zrt. az ellenőrzési feladatot a Komunálinfó Zrt. nyerte el. Mindkét pályázó Intergraph technológiát választott megoldásként, melyeket a Tekiré Kft. szállított részükre.

  Érdekességek

  A Kft. nevéről Husza így nyilatkozott egy vele készült riportban: „A névadók az unokahúgaim. A három gyönyörű kislány (ma már nagyok) Tekla, Kincső, Réka jó kabalának mutatkoztak. Nem kívántam belesimulni az akkor divatos Geo… trendbe. Azokból volt már elég.”


  Létrehozva: 2024.02.03. 17:43
  Utolsó módosítás: 2024.02.17. 19:40