Hivatkozási név: T-Systems Magyarország

T-Systems -Deutsche Telekom IT Solutions Hungary (Magyarország)

Típus:
vállalat
Alapítás időpontja:
2006
Címe:
1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 36,
Alapítók:
 • Deutsche Telekom AG (DTAG)
 • Tevékenység legfőbb céljai, területe

  A Deutsche Telekom által létrehozott szolgáltató, a T-Systems egyesíti a telekommunikáció és az informatika területének legfejlettebb szolgáltatásait, s kínál az egymást kölcsönösen erősítő szakterület egyesítésével átfogó, rendszerszemléletű portfoliót. A Deutsche Telekom a világon az elsők közül szolgáltatja egy kézből az IT és TK szolgáltatásokat, Magyarországon Telekom név alatt.

  2023-tól: A szolgáltatásokkal komplex informatikai megoldások és infrastruktúra mellett jövőtálló, fenntartható, skálázható megoldásokat biztosítanak, melyek képesek együtt fejlődni a vállalattal, igazodva a változó igényekhez. Így egy megrendeléssel vehetnek igénybe bérelt vonali internetet és Anti-DDoS szolgáltatást, az instantPhone felhő alapú vállalati telefonrendszer pedig eszközberuházás nélkül biztosít kiváló kommunikációs megoldást egy vagy akár több telephellyel rendelkező vállalatok számára.

   

  Felső vezetői
  • Gonda Gábor, Telekom Rendszerintegráció Zrt. vezetője és a Magyar Telekom vállalati szolgáltatásokért felelős vezérigazgató-helyettese 2022-től
  • Vinkovits László, felügyelő bizottság elnöke 2007-ig
  • Lubor Zatko, Magyar Telekom műszaki vezérigazgató-helyettes 2019. október 1-től
  Meghatározó egyéniségek, kulcsszemélyek
  n.a.
  Számítástechnikai fejlesztések/termékek/Projektek

  A T-Systems Magyarország nyújthat széles spektrumú szolgáltatást kínál, mely rendkívül aktív felvásárlási stratégiája során a magyar piac meghatározó telekommunikációs és IT-rendszerintegrátori szereplőjévé lépett elő, a Vodafone Magyarország többségi tulajdonának tervezett megszerzésével pedig országos lefedettségű, nagy kapacitású mobilos infrastruktúrája is lehet.

  • A Magyar Telekom 100%-os tulajdonában álló cég ügyfélkörébe a nagyvállalatok mellett a közszféra intézményei tartoznak, akik számára a legújabb technológiai és üzleti trendeknek megfelelő infokommunikációs megoldásokat nyújt.
  •  A cél, hogy élenjáró és fenntartható innovatív megoldásai révén folyamatos fejlődési lehetőséget és szakmai kihívásokat biztosítsa kollégáinak számára.
  • 1700 fős csapatában 600 fejlesztő és több mint 200 egyetemista dolgozik gyakornokként.
  Átalakulások

  Előzmény: T-Systems Hungary Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság 1994-2008-ig

  T-Systems története:

  2005

  A Magyar Telekom Csoport tagjai – a T-Com (korábban a Matáv Vezetékes Szolgáltatások Üzletága), a T-Online (az Axelero utódja), a T-Mobile, a T-Systems (a korábbi Matáv Üzleti Szolgáltatások Üzletág) és a T-Kábel (korábban MatávkábelTV) – együttesen a távközlés teljes spektrumát kínálja  az egyéni, a kis-, közép- és nagyvállalati ügyfeleknek.

  A Deutsche Telekom által létrehozott szolgáltató, a T-Systems egyesíti a telekommunikáció és az informatika területének legfejlettebb szolgáltatásait, s kínál az egymást kölcsönösen erősítő szakterület egyesítésével átfogó, rendszerszemléletű portfoliót. A többi piaci szereplő vagy csak az egyikre, vagy csak a másikra koncentrál, vagy stratégiai szövetségben kínálja ezeket.

  2006-2007-ben:

  A DaimlerChrysler Debis nevű leányvállalata és a Deutsche Telekom közös vállalkozás keretében egyesíti
  információtechnológiai tevékenységeit. A megállapodás részeként a Deutsche Telekom tőkeemelés formájában 50,1
  százalékos részesedést szerez a Debis Systemhaus cégben.

  A Debis IT Services Dataware Kft. tulajdonosi struktúrájában a mostantól T-Systems márkanevet viselő debis IT Services 51%-ban, míg a magyar tulajdonosokból álló Dataholding ’98 Rt. 49%-kal van jelen.

  A T-Systems márka másik hazai képviselője a jelenleg több mint 130 főt foglalkoztató T-Systems debis IT Services Unisoftware Kft.

  A T-Systems, Európa második legnagyobb rendszerházaként, világszerte több mint 20 országban van jelen.

  A Deutsche Telekom leányvállalata más magyarországi cégeket is felvásárolt, illetve a Magyar Telekomon belül is más hangsúlyokat kapott a rendszerházi tevékenység.

  Új cég, új márkanév jelenik meg a magyar informatikai piacon, a DaimlerChrysler Services AG és a Deutsche Telekom alkotta joint venture, a T-Systems. A két magyarországi debis cég, a debis IT Services Unisoftware Kft., valamint a debis IT Services Dataware Kft. viseli a T-Systems márkanevet.

  A debis IT Services Unisoftware Rendszerház Kft németországi tulajdonosának a T-Systemsbe történő beolvadása után lett a cég a T-Systems magyarországi lába, ám ez a vállalat is sok átalakuláson ment keresztül annak során, hogy a Deutsche Telekom leányvállalata más magyarországi cégeket is felvásárolt, illetve a Magyar Telekomon belül is más hangsúlyokat kapott a rendszerházi tevékenység.

  Miután a Deutsche Telekom Németországban akvirálta a Debis Systemhaus céget és létrehozva a T-Systems International céget, így a magyarországi cég is átalakult T-Systems Unisoftware, majd T-Systems Magyarország Kft.-vé, melyet továbbra is ügyvezető igazgatóként Vitkovits László vezetett 2006-ig.

  2008-tól egyszerűsítettük a Vállalati szolgáltatások (T-Systems) üzletág szervezeti felépítését az ügyfelek magasabb szintű kiszolgálása és az értékesítés hatékonyságának növelése érdekében. Az üzletághoz tartozó leányvállalatok számát hatról kettőre csökkentik, miközben a szervezet megőrizte rugalmasságát és ügyfélközpontúságát.

  Hazánk egyetlen teljes körű infokommunikációs technológiai (IKT) termékportfólióval rendelkező szolgáltatójaként kezdte megújult működését a T-Systems Magyarország Zrt. 2012. október 1-jén. A 100%-os Magyar Telekom-tulajdonban lévő vállalat négy nagy múltú iparági szereplő egyesítésével jön létre: az IQSYS Zrt., a Dataplex Kft. és az ISH Kft. 2012. szeptember 30-ával olvadt be a T-Systems Magyarországba, végül a Daten-Kontor Kft. csatlakozott a céghez 2013. áprilistól. A T-Systems Magyarország nagyvállalati ügyfeleknek, a közigazgatásnak és intézményeknek nyújt teljes körű távközlési és IT infrastruktúra-, alkalmazásfejlesztési és rendszerintegrációs szolgáltatásokat.

  2013: A Magyar Telekom 2013 folyamán egységesítette márkastruktúráját: a korábbi erős piaci márkákat egyetlen márkává ötvözi, és új, dinamikusabb arculatot vezet be. Az ügyfelek a jövőben Telekom márkanév alatt érhetnek el minden szolgáltatást, legyen az mobil vagy vezetékes  telefon, otthoni vagy mobilinternet, interaktív TV, egészségügyi vagy biztosítási termék. A nagyvállalati ügyfélkör részére továbbra is T-Systems márkanév alatt nyújt teljes körű infokommunikációs szolgáltatásokat a T-Systems Magyarország.

  2022. A tervek szerint Telekom Rendszerintegráció Zrt. néven folytathatja tovább jövőre tevékenységét a Magyar Telekom rendszerintegrációs leányvállalata, a T-Systems Magyarország Zrt., ezzel párhuzamosan átalakul a cég fókusza és valamelyes belső struktúrája is.

  A T-Systems Magyarország átalakítása, illetve a név megváltoztatása hosszú ideje napirenden van a menedzsment asztalán, a közeljövőben történő változások pedig azt a célt szolgálják, hogy a cégcsoport helyi szereplőként hatékonyabban tudjon egy kézből olyan szolgáltatásokat nyújtani, melyeket a nagy globális szolgáltatók kínálnak, illetve ezek mellé hordozóhálózatot is képes legyen biztosítani.

  Ezek alapján új név is lett: Telekom Rendszerintegrációs Zrt.

   

  Érdekességek

  Tanúsítványok:

  • Deutsche Telekom AG Umbrella tanúsítvány (DT-ITS telephelyekkel) ISO 14001
  • Deutsche Telekom AG Umbrella tanúsítvány (DT-ITS telephelyekkel) ISO 45001
  • T-Systems International Umbrella tanúsítvány (DT-ITS telephelyekkel) ISO9001
  • T-Systems International Umbrella tanúsítvány (DT-ITS telephelyekkel) ISO20000-1
  • T-Systems International Umbrella tanúsítvány (DT-ITS telephelyekkel) ISO27001
  • T-Systems International Umbrella tanúsítvány (DT-ITS telephelyekkel) ISO22301
  • Telekom Deutschland GmbH Umbrella tanúsítvány ISO 9001
  • Telekom Deutschland GmbH Umbrella tanúsítvány ISO 20000-1
  • Telekom Deutschland GmbH Umbrella tanúsítvány ISO 27001
  • Telekom Deutschland GmbH Umbrella tanúsítvány ISO 22301CMMI for Development Version 1.3 tanúsítvány
  • Kötelező erejű vállalati szabályok a személyiségi jogok védelme

   2013-ban a Magyar Telekom és a T-Systems beköltözött új, közös székházukba Budapesten, a Könyves Kálmán körúton. Az ország legnagyobb irodaháza azóta több rangos építészeti és ingatlanfejlesztési díjat is elnyert.


  Létrehozva: 2022.04.25. 15:33
  Utolsó módosítás: 2024.06.30. 14:21