Hivatkozási név: Szenzor Számítóközpont

Szenzor Számítóközpont Kft.

Típus:
vállalat
Alapítás időpontja:
1989.01.31
Címe:
1134 Budapest Lehel út 11. alapításkor
1134 Budapest, Dévai u. 14. 2000-től mai cím is
Alapítók:
 • SZENZOR Szervezési Vállalat - Alapításkor a SZENZOR Szervezési Vállalatnak létszámban és árbevételben is a legnagyobb főosztálya volt.
 • Tevékenység legfőbb céljai, területe

  1980-as évek végétől széles megrendelői körnek informatikai rendszerfejlesztés és nyomdai és digitális nyomtatási szolgáltatások, továbbá szoftverfejlesztés, rendszer üzemeltetés, adatrögzítés.

  Felső vezetői
  • Eőry Örs, ügyvezető
  Meghatározó egyéniségek, kulcsszemélyek
  • Patyi Tamás,
  • Fidlóczky Tamás,
  • Bertók Péter,
  • Nagy Sándor,
  • Czefernek András,
  • Kosárszky András,
  • Zrinszky Oszkárné,
  • Kecskés Szilvia ,
  • Eőry Csaba,
  • Veres Zorka,
  Számítástechnikai alkalmazottak száma
  Induláskor: 60 fő, 2018: 46 fő
  Árbevétel
  Induláskor: 100 millió forint 2018: 800-900 millió forint
  Számítástechnikai fejlesztések/termékek/Projektek

  A privatizáció előtt a Társaság elődje több, mint 20 éven át a magyar Gyógyszeripari Egyesülés kiszolgálásával a magyar gyógyszergyárak közös szervezési és számítástechnikai központjaként működött (1968-1989). Ennek kapcsán a gyógyszergyártás és gyógyszerforgalmazás (nagy- és kiskereskedelem) témakörével kapcsolatos informatikai rendszereket fejlesztett ki és üzemeltetett.

  Ma informatikai és nyomtatástechnikai szolgáltató vállalkozás, több, mint 50 év tapasztalattal és stabil szakembergárdával

  Nagyteljesítményű minőségi digitális nyomtatás

  OCR technika, vonalkódtechnika gyakorlati alkalmazása

  Speciális nyomdaipari termékek (egyedi, vonalkódos orvosi vények és adatbázisok fejlesztése és üzemeltetése)

  Közhitelesített iratarchiválás, adatrögzítés és adatfeldolgozás

  Parkolási rendszerek telepítése és üzemeltetése

  Átalakulások

  Az “anyavállalat” az alapító 1963. július 1.-jén alakult meg, állami hatáskör alatt, NIMIGÜSZI néven. 1984-ben az Ipari Minisztérium fennhatósága alá került, és átnevezték System szervezési vállalatnak. Ezt a nevet két év után Szenzor szervezési vállalatra módosították. Egészen 1989-ig 12 főosztálya volt a cégnek. A rendszerváltás után ezekből 12 külön kft alakult, és egyedüliként a ma is létező Szenzor Számítóközpont maradt fenn.

  Érdekességek

  1991-től 3 éven keresztül résztulajdonos volt a németországi Siemens Nixdorf AG, aki az akkori időszakban embargó alatt lévő hardver és szoftver-erőforrásokat tudta a Társaság részére szolgáltatni, amelyekből később a magyar tulajdonosok sokat alkalmaztak a hazai rendszer bevezetések során (pl. postai készpénzátutalási megbízások kialakítása, egységes gyógyszer adattörzs kialakítása és üzemeltetése, vonalkódos orvosi vények és helyszín bírságolási rendszerek fejlesztése és üzemeltetése).

  “Zárt Kft.” felépítésben működik a cég 1989 óta, ami azt jelenti, hogy csak az ott dolgozók lehetnek tulajdonosok, egészen a munkaviszonyuk megszűnéséig. Ezzel is biztosítják, hogy ne szivárogjanak ki bizalmas adatok a cégtől.

  A Társaság tagja volt több fontos nemzetközi és hazai társaságnak, egyesületnek, így például a Joint Venture Szövetségnek, az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetségének és a Budapesti Kereskedelmi- és Iparkamarának, valamint a Neumann János Számítógép-tudományi Társaságnak is.


  Létrehozva: 2016.07.27. 16:29
  Utolsó módosítás: 2022.04.21. 22:50