Hivatkozási név: Radelkis

Radelkis Elektronikai Műszergyártó Kft.

Típus:
vállalat
Alapítás időpontja:
1952
Címe:
1037 Budapest, Laborc utca 1-3.
Alapítók:
 • magánszemélyek
 • Tevékenység legfőbb céljai, területe

  Többek között mérőműszerek, analitikai műszerek, fogamzásgátló spirálok gyártása.

  Felső vezetői
  • Havas Jenő, igazgató - 2017 -
  Meghatározó egyéniségek, kulcsszemélyek
  n.a.
  Számítástechnikai fejlesztések/termékek/Projektek

  Napjainkig 2015., a cég több mint százezer darab saját fejlesztésű analitikai műszert és egy milliónál is több elektródot gyártott és értékesített kelet-európai és dél-amerikai piacokon. A nagy szériában gyártott készülékeik közül az OH- 101, -102 polarográfok, az OH-407 coulombméter, az OP-208 digitális pH-mérő és az OP-210  vérgázanalizátorok voltak a legjelentősebbek.

  Átalakulások

  Az 1952-ben alakult RADELKIS Elektrokémiai Műszergyártó Szövetkezet. Az első évek útkeresése után fő profilnak az elektro-analitikai műszergyártást választották, amely a magyar tudományos élet jeles eredményeire támaszkodhatott. A RADELKIS nagy fellendülése után két évtizeddel megszorításokra kényszerült, 1995-ben a telephely az ERICSON Magyarország kft tulajdonába került. Ekkor alakult át a szövetkezet Kft-vé, de leszült piacon a műszergyártás folytatta

  Érdekességek

  A cég világraszóló sikert aratott  az ionszelektív elektródok gyártásának bevezetésével, amelyből saját kutató-fejlesztő gárdájának munkája révén kifejlődött az orvosi gyakorlat számára nélkülözhetetlen  mikrotérfogatú pH- és ion-analizátorok gyártása.

  1976-ban az amerikai Corning International  Cooperation, a Radelkis Elektrokémiai Műszergyártó Szövetkezet és a Metrinpex  külkereskedelmi vállalat megalapította a Radelcor Kft. „vegyesvállalatot.”


  Létrehozva: 2016.07.17. 11:54
  Utolsó módosítás: 2020.06.21. 16:09