Hivatkozási név: Netlock

Netlock Kft.

Típus:
vállalat
Alapítás időpontja:
1996
Címe:
1023 Budapest, II. Zsigmond tér 10.
Alapítók:
 • Rózsahegyi Zsolt
 • Tevékenység legfőbb céljai, területe

  Hitelesítés szolgáltatás

  Felső vezetői
  • Molnár Ferenc,
  Meghatározó egyéniségek, kulcsszemélyek
  n.a.
  Számítástechnikai alkalmazottak száma
  50
  Árbevétel
  500 millió Ft éves bevétel
  Számítástechnikai fejlesztések/termékek/Projektek

  2-3000 aktív tanúsítvány, havi több millió időbélyeg, kiemelkedők: Szolnoki elektronikus közlekedési rendszer és a Debreceni Egyetemi Kártya (Molnár Ferenc)

  Átalakulások

  2012-ben beolvad a Docler Holdingba

  Érdekességek

  A NetLock Kft. Magyarország első minősített hitelesítés- és időbélyegzés-szolgáltatója. 1996-ban kezdte meg az elektronikus aláíráshoz szükséges tanúsítványok kibocsátását, majd részt vett az elektronikus aláírásról szóló 2001. évi XXXV. számú törvény előkészítő munkálataiban. A törvény hatályba lépése után elsőként szerezte meg előbb a fokozott biztonságú, majd 2003. tavaszán a minősített hitelesítés- és időbélyeg-szolgáltatói címet. 1999. óta szerepel valamennyi Microsoft termékben mint legfelsőbb szintű hitelesítés-szolgáltató, így a NetLock tanúsítványok az egész világon elfogadottak. A NetLock minősítése alapján más nemzetközi hitelesítés-szolgáltatókkal mind infrastrukturális, mind eljárásrendi szempontból egyenértékű tevékenységet végez.

  A NetLock Kft. tevékenysége során – az Informatikai és Hírközlési Minisztériummal és az államigazgatás egyéb szerveivel együttműködve – a kezdetektől azon fáradozott, hogy megfelelő szabályozási környezetet alakítson ki az elektronikus aláírás alkalmazásához, konkrét intézkedésekkel támogassa az elektronikus aláírás társadalmi szintű elterjedését, és ahol lehet gyorsítsa a hatósági eljárásokat.

  A NetLock Kft. szolgáltatásai olyan elektronikus technológiák működéséhez járulnak hozzá, amelyek elősegítik a hiteles elektronikus kommunikáció és ügyintézés, valamint az információs társadalom fejlődését.

  Szolgáltatásainak segítségével valósul meg például:

  • az elektronikus számlázás, amelyhez a NetLock fokozott biztonságú és minősített elektronikus aláírást és időbélyegzőt nyújt;
  • az elektronikus archiválás, amelyhez a NetLock szintén fokozott biztonságú és minősített elektronikus aláírást és időbélyegzőt nyújt;
  • az elektronikus bevallás, amely során a NetLock tanúsítványokat és időbélyeg-szolgáltatást nyújt az APEH adó-, és a PSzÁF nyugdíjpénztári bevallási elektronikus rendszereihez;
  • a weboldalak védelme, amelyről a NetLock az egész világon elfogadott SSL tanúsítványok kibocsátásával gondoskodik;
  • az on-line zárás a fogadási játékoknál, amelyhez a NetLock minősített időbélyeg-szolgáltatást és visszaellenőrzési infrastruktúrát nyújt a fogadási rendszerek számára.

  A NetLock Kft. tevékenyen részt vett az elektronikus aláírás hazai elterjedését segítő szervezet, a 2003. decemberében megalakult Magyar Elektronikus Aláírás Szövetség (MELASZ) megalapításában is, amelyben Rózsahegyi Zsolt, a NetLock Kft. vezetője elnöki pozíciót tölt be.


  Létrehozva: 2016.07.16. 15:01
  Utolsó módosítás: 2017.08.21. 15:08