Hivatkozási név: MÜM Számti

Munkaügyi Minisztérium Számítástechnikai Intézet

Típus:
vállalat
Alapítás időpontja:
1970
Címe:
Budapest
Alapítók:
 • Munkaügyi Minisztérium
 • Tevékenység legfőbb céljai, területe

  Oktatási, és kutatási feladatok megoldása mellett vállalatok és intézmények részére is nyújthatott számítástechnikai szolgáltatásokat. A minisztérium kézifeldolgozásban nagytömegű adattal dolgozott, pl.  a munkakönyv nyilvántartó rendszerre, különböző statisztikai gyűjtésekre és ezek feldolgozása is a tevékenysége közé tartozott

  Felső vezetői
  Meghatározó egyéniségek, kulcsszemélyek
  n.a.
  Számítástechnikai alkalmazottak száma
  hetvenes évek közepére 160 fős szakember gárda
  Számítástechnikai fejlesztések/termékek/Projektek

  OVK döntéshozatali és stratégiai szimulációs játékai; MÜM on-line terminálos szöveganalízisen alapuló napi sajtófigyelőrendszere; sejtautomata elméleti kutatását támogató programok fejlesztése; adatbázis alkalmazások nagyvállalatok részére. Matematikai kutatásaink a ritkamátrixok területén voltak eredményesek. Programozástechnikában gépközeli szinten egyik erősségünk a perifériák csatornaprogramozása, nagyvállalati szinten a rendszerek integrálása volt.

  Átalakulások

  Az Országos Vezetőképző Központot (OVK) 1967-ben alapították a munkaügyi miniszter felügyelete alatt, mint jogelőd. Ebből vált ki a MüM Számti.

  1980-ban jelentős leépítés, majd 1981-ben a SZÁMTI szellemi motorjának színe-java szétspriccelt a nagyvilágba, 1982-ben megszűnt.


  Létrehozva: 2016.07.18. 15:24
  Utolsó módosítás: 2022.08.27. 20:16