Hivatkozási név: MIKROPO

MIKROPO Vizuáltechnika Korlátolt Felelősségű Társaság

Típus:
vállalat
Alapítás időpontja:
1986
Címe:
Budapest, Nagymező u. 51.
Budapest, Ráday u. 31/j.
Budapest, Röppentyű u. 60.
Alapítók:
 • magánszemélyek - 100 % magyar
 • Tevékenység legfőbb céljai, területe

  Számítástechnikai, később vizuáltechnikai eszközök, LED-falak forgalmazása, rendszerintegráció, hálózatépítés. Többek között ellátják a BARCO hazai képviseletét. COMPAQ partner volt. Jelentős szereplője volt a személyi számítógépek és szoftverek elterjedésének.

  Jelenleg tevékenységének fő területei a professzionális megjelenítő eszközök, projektorok, LCD  display-k , videofalak, speciális vetítő felületek és vetítési megoldások, , kül- és beltéri aktív LED falak, audiovizuális konferencia- és audioguide-rendszerek értékesítése, LEDFALAK és nagy-fényerejű BARCO projektorok és mozivetítők bérbeadása, installálása és üzemeltetése. AV média rendszerek tervezése és kialakítása.

  Felső vezetői
  • Geda István, ügyvezető
  • Molnár László, ügyvezető
  • Lőrincz Béla, kereskedelmi igazgató
  Meghatározó egyéniségek, kulcsszemélyek
  • Nagy Attila, termékmenedzser
  Számítástechnikai alkalmazottak száma
  25-30 fő
  Számítástechnikai fejlesztések/termékek/Projektek

  A belga BARCO cég hazai képviselete.

  Az értékesítés tekintetében a BARCO termékek széles palettáját kínálják, mint pl. BARCO orvosi monitorok, konferenciatechnikai projektorok és videófalak, showtechnikában használatos nagy-fényerejű lézerprojektorok, mozivetítők, CLICKSHARE vezetéknélküli prezentációs-és videokonferencia eszközök.

  Természetesen ezen kívül más gyártók megoldásait is kínálják ügyfeleink részére, néhány ezek:

  Epson projektorok, SONY, SHARP, SAMSUNG, LG, monitorok. Crestron és  NEETS vezérlőrendszerek,  Extron, Kramer, Lightware interface-k,  Projecta vásznak,  streaming videó kamerák és encoderek, Orpheo audio-és tourguide rendszerek,  LED falak fix és bérlési változatban, Dataton Watchout média szerverek,  Brightsign Digital Signage megoldások valamint sok egyéb megjelenítéssel kapcsolatos eszköz.

  Az utóbbi időben a videókonferencia eszközök piacán olyan mértékű változás történt, amely új lehetőségeket teremtett a cégek számára a UCC területén, így a cég a videokonferencia, tárgyalók megvalósításához széles termékpalettát kínál.

  Átalakulások

  1982-ben alakult meg a MIKROPO Gmk. Ez idővel átalakult kisszövetkezetté, majd MIKROPO Rendszerház Számítástechnikai Kft-vé. 1986-ban alapították meg a Mikropo Vizuáltechnika Kft.-t

  Érdekességek

  Egyik első sikeres számítástechnikai berendezések forgalmazásával foglalkozó magán cég.

  Tevékenységét az ISO 9001-as minőségbiztosítási rendszer keretein belül végzi. Az alapítás utáni években informatikai eszközök értékesítésével foglalkozott a cég, majd a piac átalakulásához alkalmazkodva fokozatosan audiovizuális rendszermegoldás szállítóvá alakult át.

  Forrásmunkák

  Létrehozva: 2022.04.25. 15:33
  Utolsó módosítás: 2024.04.11. 18:53