Hivatkozási név: MFT

Magyar Fuzzy Társaság

Típus:
Társadalmi Szervezetek
Alapítás időpontja:
1990
Címe:
Alapítók:
Tevékenység legfőbb céljai, területe

A társaság első megalakulása 1990-ben az ELTE-n történt, az International Fuzzy Systems Association akkori alapszabályának megfelelően mint a European Chapter tagtársasága. Alapító társelnökei Vámos Tibor és Kóczy László, főtitkára Kovács Margit voltak.

A társaság 1998. január 30-án a Bánki Donát Műszaki Főiskolán tartotta újjáalakuló ülését Magyar Fuzzy Társaság néven. Az ülésen a tudományegyetemek, a műszaki egyetemek és főiskolák fuzzy, illetve azzal rokon területeken dolgozó 30 kutatója vett részt. A társaság megalakulásának apropóját az International Fuzzy System Associaton (IFSA), azaz a nemzetközi fuzzy társaság új alapszabálya adta. Eszerint az IFSA-ban az egyéni tagság ez évtől megszűnik, csak a nemzeti szervezeteken keresztül lehet a társaság munkájába bekapcsolódni.

A Magyar Fuzzy Társaság érdeklődési köre magában foglalja mindazokat a diszciplinákat, amelyeket a “Soft Computing”, “Intelligent Techniques”, “Computational Intelligence” összefoglaló nevekkel illetnek. Ennélfogva működése nem korlátozódik pusztán a fuzzy logikára és a fuzzy halmazok elméletére, hanem az alábbi témákat is magában foglalja: fuzzy technológiák, neurális hálózatok, genetikus algoritmusok, a bizonytalanság modellezése, hibrid rendszerek, alkalmazások.

Felső vezetői
  • Fodor János, elnök
Meghatározó egyéniségek, kulcsszemélyek
Számítástechnikai fejlesztések/termékek/Projektek
n.a.
Átalakulások

1998: A Társaság nevét megtartva a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Szakmai Közösségévé válik.


Létrehozva: 2018.02.03. 10:55
Utolsó módosítás: 2024.05.19. 10:50