Hivatkozási név: MFT

Magyar Fuzzy Társaság

Típus:
Társadalmi Szervezetek
Alapítás időpontja:
1990
Címe:
 • n.a.
Alapítók:
 • Kóczy László
 • Tevékenység legfőbb céljai, területe

  A társaság első megalakulása 1990-ben az ELTE-n történt, az International Fuzzy Systems Association akkori alapszabályának megfelelően mint a European Chapter tagtársasága. Alapító társelnökei Vámos Tibor és Kóczy László, főtitkára Kovács Margit voltak.

  A társaság 1998. január 30-án a Bánki Donát Műszaki Főiskolán tartotta újjáalakuló ülését Magyar Fuzzy Társaság néven. Az ülésen a tudományegyetemek, a műszaki egyetemek és főiskolák fuzzy, illetve azzal rokon területeken dolgozó 30 kutatója vett részt.. A társaság megalakulásának apropóját az International Fuzzy System Associaton (IFSA), azaz a nemzetközi fuzzy társaság új alapszabálya adta. Eszerint az IFSA-ban az egyéni tagság ez évtől megszűnik, csak a nemzeti szervezeteken keresztül lehet a társaság munkájába bekapcsolódni.

  A Magyar Fuzzy Társaság érdeklődési köre magában foglalja mindazokat a diszciplinákat, amelyeket a “Soft Computing”, “Intelligent Techniques”, “Computational Intelligence” összefoglaló nevekkel illetnek. Ennélfogva működése nem korlátozódik pusztán a fuzzy logikára és a fuzzy halmazok elméletére, hanem az alábbi témákat is magában foglalja: fuzzy technológiák, neurális hálózatok, genetikus algoritmusok, a bizonytalanság modellezése, hibrid rendszerek, alkalmazások.

  Felső vezetői
  • Fodor János, elnök
  Meghatározó egyéniségek, kulcsszemélyek
  • Kóczy László, alapító elnök
  • Vámos Tibor, alapító elnök
  • Kovács Margit, alapító főtitkár
  Számítástechnikai fejlesztések/termékek/Projektek
  n.a.
  Átalakulások

  1998: A Társaság nevét megtartva a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Szakmai Közösségévé válik.


  Létrehozva: 2018.02.03. 10:55
  Utolsó módosítás: 2018.02.03. 11:04