Hivatkozási név: Intergraph

Integraph Magyarország Kft.

Típus:
vállalat
Alapítás időpontja:
1992
Címe:
Budapest, Bosnyák tér 5.
2000-től Budapest Detrekő u. 12.
Alapítók:
 • Intergraph Corporation (USA)
 • Tevékenység legfőbb céljai, területe

  Intergraph termékek terjesztése. CAD/CAM projektek.

  Alapvető szerepet játszott a vezető magyar intézmények térinformatikai infrastruktúrájának megteremtésében: Pl. Magyar Geológiai Szolgálat, MH Térképészeti Hivatal; FÖMI, TAKAROS stb.

  Felső vezetői
  • Szép János, ügyvezető igazgató 1992-1996
  • Hennel Tamás, ügyvezető igazgató 1997-től
  Meghatározó egyéniségek, kulcsszemélyek
  n.a.
  Számítástechnikai fejlesztések/termékek/Projektek

  Intergraph termékek

  Átalakulások

  Újra alakulás 1997-ben:1997-től az Intergraph Corporation új kereskedelmi stratégiát vezetett be, melynek eredményeképpen egyes országokban a kereskedelmet és a szervizt helyi disztribútorokra bízták, és prágai központtal létrehoztak egy regionális támogató központot.

  1998-ban az Unigraphics Solutions (UGS) cég kivásárolta az Intergraph (Solid Edge márkanevű) gépészeti tervezőrendszereket fejlesztő üzletágát, amely a hazai cég tevékenységében is jelentős részarányt képviselt. A nemzetközi cégváltozásokat követve 1998-ban a cég vezetősége a névváltoztatás mellett döntött és ettől kezdve a graphIT Kft. néven, mint jogutód folytatta a tevékenységét, kizárólagos joggal képviselve a hazai piacon az Intergraph és Unigraphics cégeket.

  Az évek során a graphIT a magyar piac egyik meghatározó GIS és CAD/CAM rendszerekkel foglalkozó vállalkozása lett. Az Intergraph-fal való képletes köldökzsinór elvágása 2010-ben történt, amikor Hexagon megállapodást kötött az amerikai székhelyű Intergraph Corporation szoftverszolgáltató 2,125 millió USD értékben történt felvásárlásáról.

  Érdekességek

  A változásoknak megfelelően 1997. július 1-jén újjáalakult az Intergraph Magyarország Kft.
  A leglényegesebb fejlemény, hogy a vállalat magyar kézbe került, a többségi tulajdonos a Geometria Kft. lett. A tulajdonosváltás egyben azt is jelentette, hogy megszerezték az INTERGRAPH márkanevet is, ami az üzleti életben hatalmas bravúrnak számít. Új nevük: Intergraph Grafika Magyarország Informatikai Kft. lett. Vezetője, Szilágyi János hívására az ICL Hungary-től érkezett Hennel Tamás lett, aki egyben a cég kisebbségi tulajdonosa lett. Az Intergraph Magyarország Kft. volt az anyacég termékeinek kizárólagos hazai forgalmazója, és egyben a nevével is azt mutatta, hogy az Intergraph nemzetközi sztenderdjeit veszi alapul.


  Létrehozva: 2024.02.04. 13:44
  Utolsó módosítás: 2024.02.17. 19:21