Hivatkozási név: Ingram Micro

Ingram Micro Magyarország Kft.

Típus:
vállalat
Alapítás időpontja:
2000
Címe:
1138 Budapest, Madarász Viktor u. 47-49., Madarász Irodapark, 1-es épület, 4. emelet.
Alapítók:
 • Walton - Walton Networking Kft jogutódlásával
 • Tevékenység legfőbb céljai, területe

  A világ első számú IT disztribútorának leányvállalataként az Ingram Micro Magyarország stabil anyagi háttérrel és kedvező finanszírozási lehetőségekkel áll ügyfelei rendelkezésére.

  Arra törekszik, hogy olyan számítástechnikai vállalatokkal kössön disztribúciós szerződést, melyek a maguk területén magas szintű technológiát képviselnek, elsőrangú technikai támogatást nyújtanak, és termékkategóriájukban a világpiacon vezető szerepet töltenek be. Jelenleg az Ingram Micro Magyarország több mint 200 gyártó termékeivel áll a viszonteladók rendelkezésére magyarországi és németországi raktárkészletről egyaránt.

  Felső vezetői
  • Csáki Attila, első magyarországi ügyvezető
  • Lázár Ferenc, ügyvezető igazgató 2016-2018-ig Virág Attilával közösen
  • Virágh Attila, ügyvezető igazgató 2018-tól egy személyben
  • Bouchal Krisztina, pénzügyi igazgató
  • Szepesi Szilvia, irodavezető
  Meghatározó egyéniségek, kulcsszemélyek
  n.a.
  Számítástechnikai fejlesztések/termékek/Projektek

  Az Ingram Micro élen jár a legújabb IT technológiák alkalmazása terén is, fejlett e-commerce megoldásait, mint a megújult webshop, vagy a Cloud Marketplace, világszerte megelégedéssel használják partnerei.

   

  Átalakulások

  2000-ben a Ingram Micro Inc. felvásárolta a Walton részvényeinek 100 %-át. Az Ingram Micro Inc jogelődjét 1979-ben alapította Micro D Inc. néven az Egyesült Államokban Csige Géza és Lorraine Mecca.

  2016 tavaszán jelentette be az Ingram Micro az RRC kelet-közép-európai részlegének (RRC CEE) felvásárlását. A 2016 júniusában lezárult akvizíciót követő másfél évben az Ingram Micro és az RRC integrációja zajlott – mind régiós, mind magyarországi szinten. A két magyar cég sikeres fúziója után 2017 októberétől a két IT-disztribútor egyetlen cégként folytatja működését Magyarországon.

  A változások a hazai cégvezetési struktúrát is érintették. Lázár Ferenc, az Ingram Micro korábbi ügyvezető igazgatója a vállalat közép- és kelet-európai piacokért felelős regionális vezetője, alelnöke lett. Az RRC korábbi cégvezetője, Virágh Attila pedig az Ingram Micro ügyvezetői igazgatói pozícióját tölti be.

  A két cég hazai összeolvadásának koordinálását, feladatok megosztását jelentősen megkönnyítette, hogy a két vezető hasonló tapasztalatokkal, üzleti felfogással rendelkezik, és így hatékony menedzsment csapat alakult ki a hatalmasra nőtt IT-disztribútor élén.

   

  Forrásmunkák

  Létrehozva: 2022.04.25. 15:33
  Utolsó módosítás: 2024.03.22. 11:48