Hivatkozási név: GeoComp

GeoComp Kft

Típus:
vállalat
Alapítás időpontja:
1989
Címe:
Budapest, Gellérthegy u. 30-32.
Alapítók:
 • Unique Kkt. - Angol-magyar vegyesvállalat
 • ROEM Ltd. (UK) - Angol-magyar vegyesvállalat
 • Tevékenység legfőbb céljai, területe

  Térképalapú számítógépes információs rendszerek.

  Felső vezetői
  • Domokos György, ügyvezető igazgató
  • Németh J. András, ügyvezető igazgató
  • Boran Loncaric, ügyvezető igazgató 2023-tól
  • Vesna Loncaric, ügyvezető igazgató 2023-tól
  • Toth Laszló, ügyvezető igazgató 2023-tól
  Meghatározó egyéniségek, kulcsszemélyek
  n.a.
  Számítástechnikai fejlesztések/termékek/Projektek

  Az ESRI amerikai vállalat ArcGIS termékcsaládjának: Arc/Info; Arc/Info Editor; ArcView; ArcExplorer; Browser kizárólagos hazai terjesztője volt. 1992 végére 65 installálást végeztek az ESRI szoftverből.
  Projektek: A 90-es évek elején az egyik legeredményesebb térinformatikai kisvállalkozás. Fő működési területük környezetvédelem, államigazgatás, honvédelem. Fontosabb referenciák: Fővárosi Gázművek (üzemzavar-elhárítás), Csepel Művek (közmű-nyilvántartás), Állami Erdőrendezési Szolgálat (erdőnyilvántartás), Budapest Főpolgármesteri Hivatala, Bp. 14. kerület Polgármesteri Hivatala, Országos Vízügyi Főigazgatóság, Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, Lechner Tudásközpont, Nemzeti Földügyi Központ … stb.

  Átalakulások

  1994-ben a vállalatot felvásárolta a KFKI és az ESRI, majd 1997-ben a Dangermond család (az ESRI alapítói) kivásárolta a KFKI üzletrészét, s ekkor a vállalatot ESRI Magyarország Kft. néven jegyezték be. 2004-ben a horvát GISDATA (GDi) megvásárolta a Dangermond-ok tulajdonának nagy részét és így 82%-ban horvát tulajdonú lett a cég. Ezt a céget később (2017) átnevezték GDi Magyarorszg Kft.-nek, ezzel együtt a korábban létesített GDi Budapest Kft.-t nevezték át ESRI Magyarország Kft.-nek, aminek a tulajdonosa Boran Loncaric és az Esri LLC. Ma a GDi Magyarország Kft. az Esri ArcGIS termékek és kapcsolódó szolgáltatások egyedüli, kizárólagos magyarországi forgalmazását ellátó szervezet. Két klasszikus piacuk a közigazgatás és a távközlés.

  Forrásmunkák

  Létrehozva: 2024.02.14. 17:24
  Utolsó módosítás: 2024.02.17. 19:12