Hivatkozási név: GeoAdat

GeoAdat Szolgáltató és Informatikai Kft.

Típus:
vállalat
Alapítás időpontja:
1997
Címe:
Budapest, Columbus utca, ELGI épület induláskor
Budapest, Wesselényi u. 16.
Alapítók:
Tevékenység legfőbb céljai, területe

Speciális térinformatikai adatbázisok megvalósítására és a kapcsolódó piaci szolgáltatások.

Felső vezetői
  • Hargitai Péter, ügyvezető igazgató
Meghatározó egyéniségek, kulcsszemélyek
n.a.
Számítástechnikai fejlesztések/termékek/Projektek

A cég projektjeiben a térbeli információs ismereteket igénylő adatbázisok elkészítését, ellenőrzését és
aktualizálását vállalja, amihez nemzetközi szintű élvonalbeli technológiát alkalmaz. Az adatszolgáltatásban egyre jelentősebbé váló műholdadatok feldolgozására saját fejlesztési kapacitás áll rendelkezésre.
A hazai vevőkört elsősorban a közműszolgáltatók alkotják, legjelentősebb vevő a korábbi Bp-i ELMŰ, jelenleg E.ON. A külföldi, elsősorban német vevők részére mezőgazdasági, felszínborítottsági adatbázisokat készít a cég, legjelentősebb tevékenysége a mezőgazdasági támogatások ellenőrzési és monitoring munkái a különböző német tartományban.

Érdekességek

Saját erőből elérve a kritikus forgalmi és műszaki méretet, a 2000-es évekre a GeoAdat Kft. 25-30 embert foglalkoztató, stabil piaci pozícióval rendelkező vállalkozássá fejlődött. A mai kor piaci igényeit és kommunikációját egy nagyobb és korszerűbb budapesti iroda, a németországi vevőket pedig egy Mainz városi telephely támogatja.

A GeoAdat Kft. térinformatikai tevékenysége több szakterületen meghatározóvá vált a magyarországi piacon, de a forgalomban jelentős tétel az EU vevők részére végzett szolgáltatás is.


Létrehozva: 2024.02.06. 19:16
Utolsó módosítás: 2024.02.17. 19:11