AZ NJSZT 50 ÉVES

Ünnepi rovatunk, a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság megalakulásának 50-ik évfordulója alkalmából készült. A magyar számítástechnikai kultúra támogatására szerveződött Társaság története, a magyar informatikatörténet szerves része.

A rovat az Információtörténeti Fórum (iTF) hozzájárulása a Társaság 50-ik évfordulója megünnepléséhez. A rovat szerkesztői Dömölki Bálint, Garami Péter, Havass Miklós, Kertészné Gérecz Eszter, Megyery Károly, Rozsnyai Gábor, Sántáné-Tóth Edit, Talyigás Judit.

A rovat olyan eseményeket mutat be, amelyekre büszkék vagyunk és olyan személyeket, akik munkája kiemelkedően segítette céljaink elérését.

A rovat tartalmazza

  • Képeskönyvet, amely 100 oldalon emlékezik meg a Társaság fontosabb eseményeiről,
  • a Társaság 50 évének tisztségviselőit és tevékenységüket,
  • a kitüntetéseket, amiket a Társaság 50 év alatt adományozott, és az NJSZT által kitüntetett személyek felsorolását,
  • az 50 év elismertjeit, azokat a személyeket, akik az elmúlt 50 év alatt meghatározó módon járultak hozzá a Társaság tevékenységéhez.

Az NJSZT tagsága a napi munkáját a szakmai, területi szervezetekben, esetenként bizottságon keresztül végzi.

Rovatunkban, szervezetek bemutatjuk az elmúlt 50 év szervezeteinek neveit, alakulását, választott tisztségviselőit, elnökeit.

Kedves Olvasó! A gyűjtemény talán nem teljes, talán nem is hibamentes, ezért a szükségnek megfelelően bővítjük, pontosítjuk. Ez úton is kérjük minden Olvasónkat, hogy ha bármilyen megbízható adattal ki tudja egészíteni vagy pontosítani képes az itt található adatokat, tegye meg, a honlap jobb oldalán található Üzenetküldési funkció segítségével. Segítségét előre is köszönjük!

 


Létrehozva:2018.06.24. 00:03

Utolsó módosítás: 2022.01.05. 19:30