EMG Plan Control

Számítógépes vállalatirányítás kifejlesztése és alkalmazása a híradástechnika területén

A rendszer teljes neve:

EMG Plan Control

Alkalmazás területe:
Folyamat- és termelésirányítás
Fejlesztő intézmény(ek):
Fejlesztés/kibocsátás/követés ideje:
     

1972-1985

Fejlesztő személy(ek):

Megyery Károly (tervező-projektvezető, Comporgan)

Fazakas Sándor (tervező-projektvezető, Comporgan)

Szeben László (gazdasági igazgató, EMG)

Wilhelm László (program-projektvezető, Comporgan)

és sokan mások

Felhasználó intézmény(ek):

EMG gyártáselőkészítés, gyártásirányítás, számvitel-pénzügy, kiszállítás stb.

A rendszer leírása

Az Elektronikus Mérőkészülékek Gyárában (EMG) a munkaszervezések eredményeként kialakult működési modellhez tartoztak folyamatleírások, bizonylatolások. A működés majd minden eleme számítógéppel támogathatónak bizonyult, így a Comporgan Rendszerház szakértői csapata közreműködésével sikerült megvalósítani a számítógéppel támogatott termelésirányítást. Ez EMG Plan Control (EMG PC) néven vált ismertté. Az EMG PC felölelte az egész vállalat működési ügyviteli folyamatát, a szerződéskötéstől a gyártáson át a kontrollingig.

Technikai jellemzői
Hardver környezet

ICL System 4/50 nagygép (256 Kbyte központi egység, mágneslemez- és mágnesszalag egységek)

Szoftver környezet

A programokat Assembler és Cobol nyelven fejlesztették ki, az ICL alkalmazási programcsomagjainak és segédprogramjainak felhasználásával.

Szervezési környezet

Az EMG-ben kialakított működési modell alapján, folyamatszervezés keretében és a kidolgozott teljes körű bizonylati album felhasználásával alakították ki a számítógéppel támogatott tevékenységek tárházát. Az adatokat helyben az EMG-ben rögzítették SLK-4 mágneses adatrögzítő eszközön. A rendszer kötegelt feldolgozással működött havi ciklusban a Comporganban.

Használat

A rendszert a következő területeken alkalmazták: gyártmány struktúra – darabjegyzék, technológiai leírások, gyártási technológiák/gépek nyilvántartása, gyártási szükségletszámítás, termelés ütemezés, anyag és bérutalvány kiadása, termelés elszámolás, vevői és szállítói rendelések, utókalkuláció, kontrolling.
A rendszer a nyolcvanas évek második feléig használatban volt, sikeresen működött, sok hibát kiküszöbölt, és sok új nyilvántartási, elszámolási termelésirányítási változást hozott. Megvalósult a gyártmányok dokumentációjának teljes körű gépre vitele, a számítógépes anyag- és raktár-gazdálkodás, a gépi anyag- és munkautalványozás, annak elszámolása, a technológiai egységek kapacitás-terhelésének gépi programozása, a termékek jövedelmezőség szerinti sorolása, a gyáregységek önálló eredmény-kimutatása. A nehézségeket a számítógépes feldolgozás által felszínre került, a gyártmányok dokumentációjában és a technológiai leírásokban szereplő téves adatok, valamint az adatrögzítési hibák miatt szükséges állandó javítások okozták, amit jelentősen csökkentett, hogy helyben történt az adott szervezetnél az adatrögzítés. Mindamellett a teljes körű bizonylati rend kidolgozása és a vállalat működési modelljének egyértelműsítése, az erre épülő folyamatok megszervezése jelentős gazdasági eredményeket jelentet, a korszak unikális kiemelkedő alkalmazási rendszere volt.


Létrehozva: 2019.09.23. 20:12
Utolsó módosítás: 2024.03.27. 17:02