Ez egy taxonomy oldal. Fejlesztes alatt! TODO Lista oldal
WP_Term Object
(
  [term_id] => 156
  [name] => SZÁMOKT
  [slug] => szamokt
  [term_group] => 0
  [term_taxonomy_id] => 156
  [taxonomy] => rendezveny_sorozat
  [description] => A SZÁMOKT konferencia sorozatot, amely elsősorban a számítógépek oktatásban történő felhasználására szerveződött, 1990-ben az EMT kezdeményezte ill. szervezte meg, Illyefalván, a nemzetközi segítséggel ott felépült protestáns lelkigyakorlatos konferencia központban. A konferenciát kezdetektől fogva segítették előadókkal, tapasztalatokkal a magyarok, elsősorban az NJSZT. Idővel az NJSZT a szervezésben is részt vett. A konferencia a 2000-es években stabilizálódott, több külföldi előadót is meghívtak. A 2010-es években gyakorlati szempontból együtt szervezik az évente sorra kerülő konferenciákat az ENELKO-val. Célkitűzésük: "Lehetőséget teremteni az erdélyi és külföldi magyar szakembereknek tudományos eredményeik bemutatására illetve az ismerkedésre, valamint a számítástechnika, elektrotechnika és energetika területén tevékenykedő szakemberek közötti szakmai kapcsolatteremtésre és tapasztalatcserére." A Konferencia sorozat 2017-ben is folytatódott. Az 1999-es konferenciától kezdve az EMT honlapján megtalálható a konferenciák fényképes archívuma.
A konferencia sorozat és céljai mai megfogalmazása az EMT részéről: "A SzámOkt először 1990-ben került megszervezésre. Eredetileg a számítástechnika az oktatásban témakört fogta át, azonban idővel, a bővülő tematika és érdeklődés miatt, az informatika területén dolgozó magyar kutatók/fejlesztők fórumává nőtte ki magát. Célja az erdélyi magyar számítástechnikusok - középiskolai és egyetemi tanárok, rendszergazdák, egyetemi hallgatók, vállalkozók, felhasználók - számára találkozási lehetőséget biztosítani egy olyan rendezvényen, melynek keretében beszámolhatnak legújabb tapasztalataikról az oktatás, kutatás terén.

A konferencia kevésbé szakosított, célja nem az, hogy egy bizonyos szűk területen dolgozó kutatók munkáját csoportosítsa, hanem az, hogy egy átfogóbb képet nyújtson a magyar kutatók munkásságáról és eredményeikről. Ezért a SzámOkt konferencia nem a számítástechnikával foglalkozó rendezvények egyike, hanem az informatika területén dolgozó magyar kutatók/fejlesztők fóruma.

A rendezvény néhány éve az Energetika-Elektrotechnika Szakosztállyal közös szervezésben ad lehetőséget bel- és külföldi szakembereknek ismeret- és tapasztalatcserére, cégbemutatókra, termékismertetőkre, kapcsolatteremtésre.

A rendezvény keretében elhangzó tudományos előadások kivonatai a konferencia kötetekben látnak napvilágot."
  [parent] => 0
  [count] => 28
  [filter] => raw
)