Ez egy taxonomy oldal. Fejlesztes alatt! TODO Lista oldal
WP_Term Object
(
  [term_id] => 173
  [name] => OGIK
  [slug] => ogik
  [term_group] => 0
  [term_taxonomy_id] => 173
  [taxonomy] => rendezveny_sorozat
  [description] =>  Az NJSZT Gazdaságinformatikai Kutatási és Oktatási Fórum (GIKOF) által szervezett Országos Gazdaságinformatikai Konferencia (OGIK) sorozat megrendezésének a gondolata a GIKOF megalakítását követően 2002-ben merült fel először. Az első 10 konferencia megrendezésére Győrben került sor. 2002-2005 között a konferenciák helyszíne a Hotel Konferencia Győr volt, 2006-2013 között pedig a Győri székhelyű Széchenyi István Egyetem adott otthont a rendezvénynek. Már a 2002 novemberi első konferencián bebizonyosodott, hogy olyan rendezvényről van szó, amely hiánypótló a hazai informatika-szakmában. Az üzleti informatikai rendszerekkel foglalkozó szakemberek: kutatók, fejlesztők, oktatók, alkalmazók nagy várakozással tekintettek a GIKOF konferenciasorozata elé. A szerzők által benyújtott cikkeket, az elhangzott előadásokat, a szakmai vitákat, a kerekasztal-beszélgetéseket a résztvevők hasznosnak ítélték, a konferencia évenkénti megrendezését fontosnak tartották.
Az első pár év sikerei után és a tapasztalatok alapján a GIKOF Elnöksége úgy határozott, hogy nemzetközi szinten hirdeti meg a konferenciát. Az első ISBIS (International Symposium on Business Information Systems) konferenciára 2005-ben került sor, amelyen már külföldi előadók is részt vettek. Ettől az évtől kezdve a plenáris előadások angol nyelven hangzottak el nemzetközileg elismert meghívott külföldi előadóktól, valamint angol és magyar nyelvű szekciókat egyaránt szerveztünk.
Említésre méltó a 2009-ben rendezett konferencia, amely valójában egy joint conference volt a CONFENIS konferenciasorozattal. Ezen a rendezvényen az 5 földrész mindegyikéről érkeztek előadók. Az IFIP (International Federation on Information Processing) Information Systems bizottság Enterprise Information Systems munkacsoportjával való szoros szakmai kapcsolat a következő évekre is fennmaradt, 
A 10. Jubileumi konferencián a szervezők javaslatát elfogadva a GIKOF Elnöksége úgy döntött, hogy megköszönve Győr-nek a konferenciák megrendezésével kapcsolatban végzett 10 éves értékes munkát és azt a támogatást, amit a konferenciák szervezésében és lebonyolításában, a helyszín biztosításában, szponzorok felkérésében nyújtott, a konferenciasorozatot ún. vándorkonferenciává alakítja, és Pécs mellett (2010) lehetőséget ad az ország többi intézményének is a szervezésre. Így 2014-től az OGIK helyszíne minden évben változott.
  [parent] => 0
  [count] => 16
  [filter] => raw
)