Ez egy taxonomy oldal. Fejlesztes alatt! TODO Lista oldal
WP_Term Object
(
  [term_id] => 479
  [name] => INFO
  [slug] => info
  [term_group] => 0
  [term_taxonomy_id] => 479
  [taxonomy] => rendezveny_sorozat
  [description] => 1991-ben indította az INFO konferecniasorozatot három békéscsabai tanár (Csibor Zoltán, Kovács Lászlü, Papp Sándor - akik ezért Tarján díjat is kaptak az NJSZT-től) az ELTE, a JATE és a KLTE támogatásával, Békéscsabán. Azért, hogy független legyen az egyetemektől (sok praktikus és pénügyi ok miatt) egy alapítványt hoztak létre (INF.O.Plus) Benczúr András kuratóriumi elnökletével, a három békéscsabai tanár és a három egyetem képviselőivel. Pénzügyi okokokból (ÁFA, nem ÁFA) célszerű volt létrehozni a második alapítványt (INFO ÉRA, ugynazok a kurátorok részvételével, Demetrovics János elnökkel az élen). 
A konferencia 1997-re kinőtte a békéscsabai helyszínt, az utolsó évben bőven 400 fölötti résztvevő volt, ráadásul a helyszínt privatizálták. Emiatt a konferenciasorozat kettébontásáról döntöttek tavasszal Szombathelyen volt az INFO SAVARIA konferencia, ősszel pedig Füzesgyarmaton az INFO ÉRA konferencia (szándékosan az ország két szélén).
A 2000-es évek közepén megszűnt a tanárok továbbképzésének állami támogatása (korábban ebből finanszírozták az iskolák a részvételt), így a létszám csökkenni kezdett. Emiatt döntöttek a két konferencia összevonásáról, az ország közepére, pontosabban mivel Budapesten konferenciát rendezni nem célszerű, ezért a középtől kicsit nyugatra, Zamárdiban, ahol most is vagyunk.
2008-ban elindítottunk egy kísérőkonferenciát (INFODIDACT), ami egy kifejezetten tudományos, informatika szakmódszertani konferencia, lektorált konferecniakiadvánnyal, ... Mivel kísérőkonferecia, az INFOÉRA-val együtt rendezzük, a két konferencia hallgatóságának szabad az átjárás egyikről a másikra.
Mivel egy időben könnyebb volt új alapítványt létrehozni, mint egy régi alapszabáylást megváltoztatni, aminek már nem léteztek az alapítói, így a két régi alapítványt megszüntették és a helyettük létrejött harmadik alapítvány, a Webdidaktika Alapítvány rendezi tovább a konferenciát - hasonló kuratóriummal.
Az NJSZT kezdetektől fogva támogatja a konferencia sorozatot, részben rendszeres előadásokkal, részben pedig tanárok részvételének biztosításával. Így a három egyetem mellett az NJSZT a fő támogató.
Az első 20 évben így a konferencia fő szervezői: Csíbor Zoltán, Kovács László, Papp Sándor, Horváth Gyula, Juhász István és Zsakó László, 2011 óta pedig Kovács László, Horváth Gyula, Juhász István, Papp Szabolcs és Zsakó László. A konferencia elnöke pedig aktuális alapítványi funkciójától függetlenül kezdetektől fogva Benczúr András.

  [parent] => 0
  [count] => 4
  [filter] => raw
)