Hivatkozási név: Minor

Minor Rendszerház Zrt.

Típus:
vállalat
Alapítás időpontja:
1990
Címe:
1035 Budapest - III. Kerület, Óbuda-Békásmegyer Vörösvári Út 103-105.
Alapítók:
  • Takács Imre
  • Tevékenység legfőbb céljai, területe

    A korábbi rendszerintegráció mellett az üzleti megoldásokon, szolgáltatásokon és az exporton van a fő hangsúly.

    2007-től Minor Holdig Zrt.-hez több vállalat is tartozik: így az egyebek mellett informatikai rendszerintegrációval és informatikai tanácsadással foglalkozó Minor Rendszerház Zrt., a hagyományos és elektronikus oktatásban érdekelt Trainer Kft., az e-hulladék gyűjtéssel, hasznosítással és ártalmatlanítással foglalkozó Comp-Cord Kht., a biztonsági áramellátási rendszerek tervezését, telepítését és üzemeltetését végző Wattmester Kft., valamint az információvédelem területén működő SmartCard Kft.

    A meglévők (üzemeltetés, távfelügyelet, help desk, rendelkezésre állás, stb.) mellett kialakítottuk az informatikai közműhöz még szükséges további szolgáltatásokat (contact center, ASP) – folytattuk az e-közigazgatási rendszerek fejlesztését, implementálását – a dokumentum kezelési tevékenységünket kiegészítettük dokumentum feldolgozással – országos szinten az egyik legkiterjedtebb szerviz szolgáltatás kiépítését valósították meg.

    Felső vezetői
    • Dobozi Péter, Aquis Informatika Zrt. vezérigazgató 2007-től
    Meghatározó egyéniségek, kulcsszemélyek
    n.a.
    Árbevétel
    A legnagyobb árbevételt 2006-ban is a Minor Rendszerház hozta, mintegy 5 milliárd forintot.
    Számítástechnikai fejlesztések/termékek/Projektek

    Kiemelkedő tendernyerése 2012-ben a A MÁV-Start Zrt-nek  szállítandó a közbeszerzési kiírás szerint a 375 jegykiadó berendezés elkészítése, ami további 110 berendezéssel bővült.

    Átalakulások

    2007.03.08. A jövőben Aquis Informatika Zrt. néven működik a Minor Rendszerház Zrt. A cég menedzsmentje a név- és arculatváltás mellett kibővíti a tevékenységi kört, konszolidálja a termék- és ügyfélportfóliót, és felkészíti a céget a tőzsdei bevezetésre.

    Az Aquis, hasonlóan a Minorhoz, egy több cégből álló holding, a Minor Holding Zrt. vezető vállalata.


    Létrehozva: 2022.04.25. 15:33
    Utolsó módosítás: 2024.03.15. 20:03