A hazai informatika történetének szereplőiről emlékezik meg ez a rovat – szakmánk úttörőiről, említésre méltó teljesítményt nyújtó szakembereiről, a számítástechnika, az informatika oktatásában, elterjesztésében és alkalmazásában résztvevő egyéniségekről. Jó néhányan közülük beírták nevüket a természet-, a műszaki vagy egyéb tudományok történetébe is. Sokan vannak azonban olyanok, akiknek, bár részt vettek a hazai számítástechnikai, informatikai életben, csak a barátok, munkatársak emlékezetében maradt nyomuk. Az ő nevük megőrzését is szolgálja rovatunk.

A személyekről első lépésben Adattárunk önkéntes segítői készítettek leírásokat. Ezt követően többen honlapunk olvasása nyomán vagy felkérésre adtak számunkra információt magukról, ismerőseikről. Reméljük, hogy ez a folyamat a továbbiakban felgyorsul.

Az érdeklődő olvasó is részt vehet gyűjtő munkánkban akár saját, akár más személy adatainak megadásával – vagy a meglévő információ kiegészítésével. Bátorítani szeretnénk mindazokat, akiknek bármilyen (akár személyes) közlendője van a hazai informatika történetével kapcsolatban, leírásaik közreadásával színesítsék a képet.  Minden beküldött adatot, információs űrlap–ot előre is köszönünk.

A szakma hazai megteremtői és jelen művelői, oktatói, élharcosai és a köznapokat színesítő egyéniségei találhatók Ki-kicsoda alrovatunkban. Akik már… nincsenek közöttünk, külön listában jelennek meg. Részletesebb információhoz – ahol ez rendelkezésre áll – a felsorolásban található névre kattintva juthatunk.

Terveink szerint további alrovatokkal is bővül majd rovatunk (szakértők névsora, díjazottak névsora stb.)


Ki kicsoda
Akik már ...
Információs űrlap

Recent Posts

  1. Elhunyt Kőhegyi János Hozzászólások kikapcsolva
  2. Elhunyt Iványi Antal Hozzászólások kikapcsolva
  3. Koszorúzás Neumann János halálának 60. évfordulója alkalmából Hozzászólások kikapcsolva
  4. Alföldi István az InfoRádióban Hozzászólások kikapcsolva
  5. 13. Neumann Nemzetközi Tehetségkutató Programtermék Verseny Hozzászólások kikapcsolva
  6. Infobál 2017 Hozzászólások kikapcsolva
  7. Virtuális kiállítás az NJSzT és a MaNDA együttműködésében Hozzászólások kikapcsolva
  8. Beszámoló a Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület szakmai fórumáról Hozzászólások kikapcsolva
  9. Képfeldolgozók és Alakfelismerők Társaságának (KÉPAF) 11. konferenciája Hozzászólások kikapcsolva