Az Adattárnak ebben a rovatába gyűjtjük a magyar informatikatörténet számítástechnikai, szervezési, egyesületi-társadalmi szervezetek, államigazgatási-hatósági szervek, oktatási intézményeinek-vállalatainak adatait. A jobb kezelhetőség érdekében a

 • Vállalat:számítástechnikai, szervezési témában fejlesztő, gyártó, forgalmazó, kutató, stb. cégek;
 • Egyéb Intézmény: egyesületi-társadalmi szervezetek, oktatási intézmények, államigazgatási-hatósági szervek csoportosítást alkalmazzuk.

Első lépésben döntően a rendszerváltásig, azaz 1990-ig működő intézmények információinak összegyűjtésére helyezzük a hangsúlyt. Az adatbázis nem zárt, abban az értelemben, hogy további intézmények, ill. azokra vonatkozó adatok gyűjtése folyamatban van.

Vállalat és Egyéb Intézmény gomb megnyomása után egy táblázatot találunk, alfabetikus sorrendben felsorolva a beazonosított vállalatok/egyéb intézmény neveivel.  Ha egy vállalat/egyéb intézmény nevére „klikkelünk”, akkor egy adatlap formájában megjelennek az illető vállalat/egyéb intézmény legfontosabb adatai. Egy-egy vállalat/egyéb intézmény sorában a már fellelt további információkra való hivatkozások is megtalálhatók, továbbá hivatkozások a Tanulmányok, Termékek és a a Személyek rovatra, a Képtár, Videótár menüpontokra a megfelelő ikonok segítségével.

A felsorolásokban találhatók olyan vállalatok/egyéb intézmények is, amelyekről még nincsenek további információink.

Az információk gyűjtéséhez kérjük a kedves olvasó segítségét is, leírással, vagy releváns személy koordinátáinak megadásával, akár további érdekességek, leírások, információk megadásával az adott Intézménnyel kapcsolatban. Ehhez kérjük az Információs űrlap gomb megnyomásával elérhető űrlap (esetleg részleges) kitöltését.

 


Vállalat
Egyéb intézmény
Információs űrlap

 Váltás az idővonali nézetre

Recent Posts

 1. Elhunyt Kőhegyi János Hozzászólások kikapcsolva
 2. Elhunyt Iványi Antal Hozzászólások kikapcsolva
 3. Koszorúzás Neumann János halálának 60. évfordulója alkalmából Hozzászólások kikapcsolva
 4. Alföldi István az InfoRádióban Hozzászólások kikapcsolva
 5. 13. Neumann Nemzetközi Tehetségkutató Programtermék Verseny Hozzászólások kikapcsolva
 6. Infobál 2017 Hozzászólások kikapcsolva
 7. Virtuális kiállítás az NJSzT és a MaNDA együttműködésében Hozzászólások kikapcsolva
 8. Beszámoló a Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület szakmai fórumáról Hozzászólások kikapcsolva
 9. Képfeldolgozók és Alakfelismerők Társaságának (KÉPAF) 11. konferenciája Hozzászólások kikapcsolva